Dag 1: Diest - New York

Door Hein Terweduwe - 12-07-2014 06:25

Om 4u30 opgestaan vandaag om uiteindelijk na een monsterfile toch nog een half uur na het eigenlijk voorziene laatste tijdstip te arriveren in Zaventem. Na een vlucht van ongeveer 8 uur, namen we op de luchthaven van Newark nog een Rail Train en NJ Transit-trein om in Penn Station NY aan te komen.

Dat ging al bij al heel erg vlotjes allemaal, behalve dan dat we zowat anderhalf uur verloren hebben aan de douane-formaliteiten. Daardoor viel al meteen mijn uurschema voor de eerste dag in duigen en misten we later op de avond daardoor ook de laatste ferry van Pier 11 naar Brooklyn.

Na het inchecken in het hotel, een SIM-kaartje gekocht te hebben bij T-Mobile voor onze Ipad en al meteen wat inkopen te doen in een Vans store ging het dan toch echt van start. Eerst zouden we de NY Pass gaan afhalen maar dat bleek ook weer wat vertraging op te leveren, want dat afhaalpunt bleek gesloten te zijn. Daardoor hebben we onvoorzien vandaag al een heel stuk van 5th Avenue en ook Times Square gezien omdat we die pass elders moesten gaan afhalen.

Vervolgens de metro genomen naar lower Manhatten voor de gratis boottocht naar Staten Island. Op de terugweg ging de zon net onder, wat toch wel enkele prachtige plaatjes opleverde.

Tenslotte nog een heerlijke pizza gegeten bij Juliana's in Brooklyn. Deze laatste verplaatsing moesten we noodgedwongen (gezien er op dat late uur geen ferries meer uitvaarden naar de overkant) een taxi nemen. Daardoor dus ook maar gedeeltelijk kunnen genieten van het mooie uitzicht vanuit Brooklyn op de skyline van New York, maar ook 's avonds was dit prachtig.

De eerste dag was al meteen een hele belevenis dus. Eerste indrukken zijn toch wel dat dit een stad als geen ander is. Check ook de foto's even.

 

Reacties

Kris 12-07-2014 08:51 {{button-22737}}

hey Belgians,

misschien wel vervelend om al de deeltje van de planning niet te kunnen uitvoeren, maar 't lijkt mij nu al een hele belevenis (ervaring) om daar te mogen rondlopen.

take care !

Kris & Ann

Stein 12-07-2014 11:04 {{button-22741}}

Nice
Have fun daar

Groetjes
Stein

Jo & Kristel 12-07-2014 21:03 {{button-22762}}

Geniet van deze prachtige reis.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan