Dag 3: New York

Door Hein Terweduwe - A long time ago

Gisteren mijn broer Peter en zijn vrouw Viviane al effe ontmoet in Soho en vandaag hadden we afgesproken samen te biken door New York. Daarvoor moesten we eerst de bus nemen naar de Hudson River om onze fietsen af te halen en dat ging niet zonder slag of stoot... gelukkig was die buschauffeur zelf een rustig man die ons enkele malen moest uitleggen wat er diende te gebeuren met de automaten langs de kant van de straat...

De lekker bollende fietsen door het verkeer van New York manoeuvreren is niet zonder gevaar, maar het eerst stukje van een 6-tal kilometer langs de Hudson River richting "Cathedral Of St. John the Divine" was net goed om ons de "achteruittrapremmen" van weleer terug eigen te maken. Jammer genoeg kwam er net een stevige regenbui voorbij voor we bij de kathedraal aankwamen, maar gelukkig was die alweer overgetrokken toen we weer buiten kwamen. De rest van de dag was het wel wat bewolkt, maar zijn we niet meer nat geworden. Na een klein wandelingetje in het park, ging het verder richting Guggenheim-museum. Vooral dat gebouw zelf zal mij bijblijven. Ik had net iets meer van de kunst zelf verwacht, wat echter later op de dag nog ruimschoots zou worden goedgemaakt in het Museum of Modern Art (MoMA) waar zowat alle mij bekende recentere kunstenaars aan bod komen. 

Tussendoor hebben we ook nog eens een tussenstop gemaakt bij de ondergrondse Apple-Store aan 5th Avenue (die wat mij betreft minder indrukwekkend was dan die in Soho gisteren) en ook aan de speelgoedwinkel FAO Schwarz die zelfs voor volwassenen prachtig is om door te lopen.

Het fietstochtje door 5th Av, 55th St, 9th Av en tenslotte 42nd St om onze fietsen terug te bezorgen vergeet ik ook niet licht... ik en Annick hebben toch wel een viertal keren mensen uitgescholden die onze kids of onszelf in gevaar brachten met hun roekeloos rijgedrag, maar achteraf gezien was dat natuurlijk daardoor wel een ongelofelijk leuke belevenis. 

Na wat shoppen in Macy's wilden we om 10PM nog naar de Top Of The Rock in het Rockefeller Center, maar daar aangekomen bleek het volledige bovenplatform ontruimd te zijn enkele minuten daarvoor wegens iets met brandalarm of zo... en dan zijn we maar effe naar de bovenverdieping van ons eigen hotelletje gegaan waar ook een leuke bar was. 

Dit was al onze laatste volledige dag New York. Ik heb toch het gevoel op die 3 dagen al goed geproefd te hebben van deze toch wel uitzonderlijke en immense stad.

En nu weer bedje in, want morgen in de late namiddag staat onze transfert naar LA gepland.

Reacties

Koen A long time ago

Als je het woord 'kids' begint te gebruiken, maak ik me zorgen...

Jo A long time ago

Amai,vergeleken met Uw verslag lijkt Oostenrijk maar boring .
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!