Dag 6: Santa Barbara

Door Hein Terweduwe - A long time ago

Hoewel we vandaag ook nog gepland hadden enkele kleine tussenstops te maken in LA, besloten we vanmorgen toch maar onmiddellijk de Pacific Highway 1 op te zoeken richting Santa Barbara (161 km). We zitten allemaal al een beetje op ons tandvlees door alle voorbije drukke dagen en kiezen nu om het wat rustiger aan te doen.

Onze eerste halte wordt daardoor een Supermarkt in Malibu waar we onze isomo en wegwerpbare koelbox aanschaffen (gevuld met ijs) en op de parking het ontbijt verorberen.

Daarna maken we een korte stop aan het Point Dume State Beach waar we enkele dolfijnen in het water spotten. Een uurtje verderop is het dan weer surfers spotten aan Port Hueneme. Tenslotte komen we dan rond 3PM aan in ons motelletje "The Sandman Inn" in typische roadmovie-stijl in Santa Barbara. Maar het is echt een zeer ruime kamer en de auto kan voor de deur geparkeerd worden, dus dat maakt het echt wel makkelijk.

Na een korte duik in het zwembad en een paar uurtjes platte rust, besluiten we dan rond 6PM Santa Barbara te bezoeken waar ik ook om 9PM een plaatsje heb gereserveerd in restaurant "Toma". In de binnenstad doen we eerst een zeer mooie wandeling: de "Red Tile Walking Tour" die je langs enkele van de Spaans-historische gebouwen leidt. Het is ook opmerkelijk hoe netjes en verzorgd alles in deze stad is. Zelfs in de parking kan je van de vloer eten. En bovendien was de pier "Stearns Wharf" wat ons betreft charmanter dan de Santa Monica pier die we gisteren deden. 

Na o.a. een heerlijke cocktail, calamaris, zalm en ravioli bij "Toma" sloten de oogjes zich weer heel snel eenmaal terug in ons motelletje aangekomen. Morgen staat een lange autotrip (550 km) naar San Francisco te wachten.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!