Dag 7: Pacific Highway 1 naar SF

Door Hein Terweduwe - A long time ago

Na een ontbijt in ons hotel in Santa Barbara en wat later dan eigenlijk voorzien (we zijn nog altijd vermoeide mensen) gaat het vandaag verder over de Pacific Highway naar San Francisco.

Deze trip is wat mij betreft alvast één van de hoogtepunten van onze reis totnogtoe. Vooreerst waren er de prachtige uitzichten langs deze kust en daarnaast ook de fenomenale natuur met onder andere zeeleeuwen die we van kortbij konden bezichtigen. Onderweg een korte picnic bij Mill Creek en dan weer verder richting Carmel, een mooi stadje aan zee.

Hier vlakbij loopt ook de "17 Mile Drive"; voor 10$ gaat het hier, zoals de naam al doet vermoeden 17 mijl lang met de wagen door mooie bossen en de kuststrook met mooie zandstranden en ook hier weer een prachtig zicht op letterlijk honderden zeehonden die hier op de rotsen vlak voor het strand komen rusten. Hier krioelde het ook van bijna tamme eekhoorns. 

De loodzware laatste 100 mijl naar San Francisco (inclusief zeer druk verkeer en dus files) werden pas volbracht om ongeveer 8.30PM en dus was het al donker toen we San Francisco binnenreden. Hier hebben we geboekt in het heel mooie "Zetta" hotel voor 3 nachten. We waren weer zo groggy van deze rit dat we zelfs niet meer de moeite namen om vanavond ook nog iets te gaan eten en kropen daarom maar weer onmiddellijk in bed.

Morgenvroeg is het trouwens weer heel vroeg opstaan, want we hebben gereserveerd voor de eerste boot naar Alcatraz.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!