Dag 8: San Francisco

Door Hein Terweduwe - A long time ago

Vandaag was het alweer zeer vroeg opstaan, want een viertal maanden geleden had ik onze tickets voor Alcatraz online geboekt voor de eerste vertrekkende boot om 8.45AM. Dat bleek geen overbodige luxe, want blijkbaar waren alle tickets tot en met 15 augustus voor Alcatraz ook nu al uitverkocht.

We namen vanuit ons hotel hiervoor de traditionele "Cable Tram" die slechts op enkele honderden meters van ons hotel vertrekt. Na een kwartiertje kwamen we al in de buurt van de vertrekplaats, dus hadden we nog net genoeg tijd voor een ontbijt bij "Ihop".

We moesten dan toch nog even bijna rennend naar de kade om tijdig onze overzetboot te halen die er zowat een kwartiertje over deed om aan te meren in Alcatraz. Daar keken we eerst een kwartiertje naar een introductiefilm om dan meteen met een audiogids de cellen te bezoeken. Dit vond iedereen toch wel een fantastische attractie. Na een goed uurtje hadden we het hier wel weer bekeken en namen de boot terug naar het vasteland.

Daar zijn we dan eerst even "de kermis" die Fisherman's Wharf toch wel is gaan opzoeken. Het deed me hier even denken aan Blankenberge of Volendam of zo.  Maar ik moet zeggen dat het visrestaurant daar (Pier Market Seafood) ongelofelijk lekker was.

Normaal was het nu nog de bedoeling dat we te voet de terugweg naar ons hotel zouden doen via een aantal bezienswaardigheden, maar we beslisten unaniem dat we maar beter ons hotel zouden opzoeken en morgen verdere plannen zouden maken. 

's Avonds zijn we dan nog in een groot winkelcentrum naast ons hotel een kleinigheid te eten gaan uithalen dat we in onze kamer hebben opgegeten.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!