Dag 9: San Francisco

Door Hein Terweduwe - A long time ago

Vandaag bleven we wat langer liggen, want er stond maar 1 puntje op het programma: de "49 Mile Scenic Drive".

Eerst zouden we nog bij het bekende "Mama's" gaan ontbijten, maar daar aangekomen met de wagen bleek er een rij mensen van zowat 50 meter aan de ingang te staan. We pasten ervoor zo lang te wachten en besloten maar weer bij Johnny Rockets te gaan ontbijten, hoewel die hier niet zo lekker was als in LA bleek achteraf.

Daarna reden we dus met de wagen een rondje van 49 mijl door San Francisco waarbij we naast mooie monumenten, gebouwen en uiteraard ook de Golden Gate Bridge toch ook heel mooie natuur zagen. We weken ook nog wel even af van dit trajekt door de brug zelf over te steken naar de andere kant en daar ook nog even foto's te gaan nemen vanuit de andere richting. 

Ook onvergetelijk waren het immens grote Golden Gate Park, de wandeling door de "hipp(i)e" buurt Haight-Ashbury en het zicht op San Francisco vanaf Twin Peaks (waar Annick ook nog door een openbare toilet werd "blootgegeven"). Tenslotte voerde deze scenic drive ons nog door het centrum van SF waar het in het spitsuur wel goed vastzat. Vooraleer terug naar ons hotel te rijden, zijn we ook nog wel zelf het kronkelend straatje van Lombard Street  afgereden. Daarvoor hebben we wel een hele tijd moeten aanschuiven, maar het "had toch wel iets"....

Onze laatste avond in SF zijn we dan nog echt heel lekker Chinees gaan eten bij "Henry's Hunan" voor bijna geen geld. Dit op aanraden van de conciërge in het hotel in een zaak waar we normaal gezien denk ik nooit zelf zouden binnengegaan zijn.

Morgen gaat het verder naar het eerste Nationaal Park Yosemite... 

Reacties

Hanne A long time ago

Aah, je had moeten ontbijten bij Dottie's Blue Cafe! Als dat nog bestaat tenminste... Is mij na 15 jaar nog bijgebleven ;-)! Klinkt allemaal heel leuk, Hein! Wij volgen hier mee vanuit Cambodja!

Sigrid A long time ago

Wat een reis je zou reisorganisatie moeten worden, alhoewel er niet veel zouden zijn die je tempo zouden kunnen volgen. Veel plezier en geniet ervan! Groetjes sigrid
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!