Dag 11: Yosemite - Mammoth Lakes

Door Hein Terweduwe - A long time ago

De frigo van onze gastheer Eddy werd aangesproken voor wafels met siroop, melk en fruitsap en na nog enkele laatste raadgevingen gingen we (achteraf bekeken) veel te laat van start vandaag om alles te kunnen doen wat we graag hadden willen doen in Yosemite Park.

Eerst slingerde de weg een uurtje om aan te komen bij het uitzichtpunt “Glacier Point” dat wat mij betreft misschien wel de indrukwekkendste vergezichten bood die ik ooit zag met de bekende “Half-Dome” berg op de achtergrond en het zicht op 4 verschillende watervallen in dit gebied.

Vervolgens was het weer een dik half uurtje rijden naar Yosemite Village in het dal. Onderweg nog 2 haltes gedaan voor de “Tunnel View” door het dal en een halte voor een mooi uitzicht op de “Bridalveil” waterval.

We parkeerden onze auto daarna voor enkele uurtjes in het dorpje om daar shuttles te nemen die ons eerst naar het bezoekerscentrum en daarna naar de startplaats van een korte wandeling tot aan de voet van de “lower Yosemite” waterval leidde.  Daarna ging het weer via een korte wandeling door de “meadows” (geen idee wat dat in het het nederlands is, maar het is een groene platte vlakte tussen het gebergte) naar de parking.

Nu volgde weer een prachtige trip over de 9900 feet (of zowat 3000 meter) hoge Tioga Pass. Ook hier weer enkele prachtige stopplaatsjes: Olmsted Point (weer prachtige vergezichten) en het Tenaya meer. Jammer genoeg was het vat toen weer af en moesten we de geplande hike door de Tuolumne Meadows  en een bezoekje aan Mono Lake skippen. Maar ook vanuit de wagen was de trip langs deze gebieden ongelofelijk mooi.

Tenslotte kwamen we dan tegen valavond aan bij ons hotelletje “The Village Lodge” in Mammoth Lakes, een dorpje dat eigenlijk vooral bekend is als skigebied. Ook hier toch weer een zeer ruime kamer met aparte slaapkamer en een volledige keuken met alle gerief.

Van koken is echter geen sprake… In een restaurantje tegenover het hotel werden snel enkele pizza’s afgehaald en in een supermarktje nog wat proviand ingeslagen voor de tocht naar het allicht zinderend hete Death Valley morgen.

Vandaag was alvast een dag die ik niet licht zal vergeten. Het was dan ook heel moeilijk om een selectie te maken uit de schitterende foto’s van de voorbije 2 dagen om aan deze blog toe te voegen. Omdat de Wifi-verbinding in dit hotel wat minder is zal het uploaden ervan echter wat op zich laten wachten.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!