Dag 4: Springfield, Mo - El Reno, Ok

Door Hans en Marian - 24-04-2014 03:15

Na het ontbijt van een gebakken ei met spek en yoghurt met fruit vertrokken we om 08:30 uur richting het Westen. Het doel van vandaag is om tenminste tot Oklahoma City te komen. Een rit van zo'n 500 km. We volgen, indien mogelijk, Route 66. Niet overal een aantrekkelijke route. De weg is op veel plaatsen slecht met diepe gaten (potholes) en de gebouwen slecht onderhouden. We hebben dan ook vaak de snelweg gekozen om toch wat vaart te houden. Het landschap is licht glooiend en enorm uitgestrekt met voornamelijk akkerland en zo nu en dan zwarte koeien. We rijden door Tornado Alley!

De reis ging zeer voorspoedig over voornamelijk tolwegen. Tol was zeer schappelijk. Alles bij elkaar (zo'n 300 km) nog geen 10 euro. 

Om 16:00 kwamen we aan op de camping in El Reno (Oklahoma). Bij de camping een tradingpost van de Cherokee indianen. Vol verwachting ging Marian naar binnen want daar kon gekocht worden! Geen Indiaan te bekennen en de meeste producten waren "made in China" of "made in India". Dat laatste kwam nog het redelijk in de buurt. Dan maar een koud biertje in het restaurant..... Dat verkochten ze er niet! Dan maar terug naar de camper.

We werden aangesproken door de buren met de vraag of het goed te rijden was met deze wind.  Prima, vonden wij. Bleek er dus een heel stel campers de hele dag al te staan 'schuilen' vanwege de harde wind. Het waaide wel maar om nu daarvoor aan de kant te gaan staan?

Voor de avond was de voorspelling (volgens een buurman) dat er kans was op  storm, onweer, hagel (tennisballen) en mogelijk een tornado. Het zou in ieder geval  flink gaan regenen. BIj een tornado moesten we direct naar het badgebouw op zo'n 30m afstand. Gelukkig is het bij een regenbui en wat onweer gebleven.

Morgen gaat de reis naar Tucumcari, New Mexico.

 

 

Reacties

Bert&Francis 26-04-2014 12:10 {{button-19727}}

Hé die Hans&Marian

The wind blows you in the right direction (als je er dan maar niet te snel bent want vergeet niet te genieten van de reis). Het zijn in ieder geval wel machtige ervaringen!!!!!! en let op je scalp...Ugh.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan