Dag 15: Death Valley

Door Hans en Marian - A long time ago

Vanmorgen, zondag 4 mei, vroeg vertrokken uit Las Vegas naar Death Valley. Een behoorlijk eind rijden door de woestijn. Vanwege het vroege tijdstip was het aangenaam koel met zo'n 22C. Na een uur of 2 rijden verlieten we de staat Nevada en reden California in. Aan het landschap veranderde er vooralsnog niets; een dorre bedoeling.

Death Valley is een dal omringt door bergen en ligt op het laagste, droogste en warmste punt van de USA. Er groeit dan ook vrijwel niets, tenminste wij hebben niet veel groen gezien. Alleen bij het Bezoekerscentrum maar dat is aangelegd. Het was bij het bezoekerscentrum om 10:30 uur al 100F = 38C en dan te bedenken dat het in de zomer regelmatig boven de 50C is. In de zomerperiode is het dan ook niet toegestaan (of op eigen risico) om met de gehuurde camper Death Valley in te gaan. Voor ons en de camper was 38C nog goed te doen. En we hebben door het veel water drinken direct een ontslakkingskuur gevolgd. Was ook wel nodig na het overmatige eten in Las Vegas.

Death Valley was bijzonder om te ervaren en te zien. Zand, rotsen/gesteente, zoutvlakte en aan beide zijden bergen. Het was mooi.

Alles bij elkaar toch minimaal zo'n 4 uur doorgebracht in Death Valley. Vervolgens naar Lake Isabella gereden voor de overnachting op de KOA camping. Helaas de smerigste die we ooit hebben bezocht van deze organisatie. Het voordeel van een camper is dan weer ons eigen schoon toilet. 

We hebben de rest van de dag heerlijk relaxed en ons eigen potje gekookt. Een heldere sterrenhemel en lekker fris (vergeleken met Death Valley) dus heerlijk geslapen. 

Morgen richting Sequoia National Park. Het gaat allemaal volgens plan en zonder problemen.  

Reacties

Harmke Verkerk A long time ago

Goedemorgen vanuit Nederland.
Je snapt niet dat zo'n dooie boel nog zo mooi kan zijndat je er toch een halve dag doorbrengt. Jullie genieten wel hoor en het nodigt ons uit om ook weer eens die kant op te gaan. Wat een temperatuursverschil tussen de ataten. Een paar dagen geleden lag er nog sneeuw. Veel plezier nog. Harmke

nel.kriek@hotmail.com A long time ago

Hallo wat leuk he al die verhalen
Ik vind het geweldig
Jullie maken en zien heel veel
Dat maakt het juist zo aantrekkelijk
Nog vele mooie dingen
Grt

nel.kriek@hotmail.com A long time ago

Hallo wat leuk he al die verhalen
Ik vind het geweldig
Jullie maken en zien heel veel
Dat maakt het juist zo aantrekkelijk
Nog vele mooie dingen
Grt
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de webinars over een van onze populaire bestemmingen!
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!