Dag 19 en 20: Yosemite Park

Door Hans en Marian - A long time ago

Dag 19 en 20: Yosemite Park

Donderdag 8 mei vroeg vertrokken voor een mooie rit van Sequoia naar Yosemite.
De camping in Three Rivers was heel geslaagd. Marian kreeg een dikke 'hug' van de camping eigenaresse toen ze een compliment gaf over haar camping. 

De rit naar Yosemite was door een dor landschap met 'groen' waar er water gegeven wordt. 
Bij het naderen van Yosemite werd het steeds groener en mooier. Eenmaal in het park zijn we direct naar de camping gereden. Daar kregen we het advies van de Ranger om naar 'Glacier point' te gaan. Glacier Point is een 975 m hoge klip en uitkijkpunt over Yosemite Valley, een uur rijden vanaf de caming. De rit was vooral bochtig en we moesten regelmatig 'aan de kant' om het verkeer achter ons te laten passerern. De laatste km was echt krap en zo nu en dan moesten we stil staan. Maar het uitzicht bij Glacier Point was meer dan de moeite waard. Natuurlijk het visitor center bezocht waar je ook heel veel souvenirs kan kopen. Bij het afrekenen van de souvenirs bleek de Ranger regelmatig naar NL op vakantie te gaan omdat ze ons land zo mooi vindt. Als ze Nederlands zou spreken zou ze er zeker gaan wonen. Zulke lieve mensen daar. 

Terug op de camping het hout in de fik gestoken en heerlijk genoten van het kamperen op deze camping. Geen luxe (er hingen echter wel toiletrollen in de wc's) en dat maakte het ook weer bijzonder. Op de camping een paar herten gezien. Onderweg ook wat herten zien oversteken maar geen beren. We hebben weer veel sterren gezien. Heerlijk ontspannen dus.

Vrijdagochtend. 9 mei, lekker ontbeten met een gebakken eitje. Het had vannacht geregend (volgens Marian) en we zagen de mensen om ons heen opbreken. Veel Aziatische toeristen die, geland in San Francisco, een tent en matras gekocht hadden en dan kamperen. Amerikanen maken van kamperen echt een uitje. BBQ en drank. We hebben er geen last van ondervonden.

De rit naar Yosemite Valley was mooi. Onderweg een paar keer gestopt voor een mooi uitzicht. We schrokken van een bord waarop stond dat er een tunnel kwam waar we met de camper niet onderdoor konden. Maar het was de enige weg en we moesten wel. De waarschuwing betrof de zijkant van de tunnel. Dus met de wielen tegen de as van de weg ging het prima.

In Yosemite Valley de camper geparkeerd en met de bus de Vallei  bezocht. Wederom prachtig. Vanuit de Vallei keken we op tegen gigantische rotswanden met watervallen. Vanuit Yosemite hebben we weg 140 genomen naar de camping waar we nu staan in Mariposa, California. Morgen, zaterdag 10 mei, trekken we verder voor een rit van zo'n 3 uur richting San Francisco. We staan dan in een watersportgebied en we gaan een bootje huren. Dus van de droogte naar het water. 
Tot op heden gaat het volgens verwachting en zit alles mee. Vakantie!

Reacties

Mag A long time ago

Geweldig weer allemaal,het leuke van alles is jullie verslagen en foto's.Dat doet je een beetje wanen in Amerika,je tuintje staat er puik bij Marian. Door de laatste dagen aardig wat regen, schiet het de grond uit. :-):-):- Hier is het op dit moment, koud wind en regen, dus zeg maar gewoon herfst :-(((((.
Nou geniet maar weer lekker.
Liefs van ons.

Thea A long time ago

Ach wat een vakantie he, ik zou zo weer terug willen als ik de verslagen van jullie zo lees. Dit is wel wat anders dan Duitsland en zo he, ook mooi natuurlijk maar:-) :-) :-) :-) :-) :-) . Nou op naar de laatste stad (een hele mooie en gezellige) waar heel wat te zien is. Lekker met de cabelcar naar pier 39, ik zie het zo voor mij. Geniet nog even en wij kijken uit naar het volgende verslag.
Liefs van ons

Nel kriek A long time ago

Hallo luitjes geweldig elke dag zo verslag waar jullie zijn en wat jullie allemaal mee maken
Het misschien best vermoeiend maar wel de moeite waard
Het zijn van die hele Mooie reizen die Moët je doen als je nog goed bent
Jullie doen het goed zo samen genieten
Nog veel plezier

Lieke en Peter Lempens A long time ago

Hoi Marian en Hans.

Eindelijk jullie verslag en dan gaan jullie bijna naar huis.
Maar wat leuk om dit te lezen en voor ons veel herkenning. Ik zou zo weer een keer terug willen naar de nationale parken.
Wat een mooie foto´s.
Geniet nog van de komende dagen.

Ik kijk weer uit naar het volgende verslag.

Groetjes Peter en Lieke

Oom Theo en Tante Loes A long time ago

Wat genieten en zien jullie veel, fantastisch hoor leuk om dit zo weer via de mail mee te beleven. Op naar San Francisco een geweldige stad en veel te zien. Heerlijke temperatuur enz. Nu het is hier bar en boos vreselijke regen en wind. Marian je moeder heeft bericht gekregen dat deze week haar bed wordt bezorgd en of ik dat even aan je wilde mailen.
Nu genieten maar weer, liefs van ons.

Bert&Francis A long time ago

Het blijft gaaf om jullie reis op de voet te volgen.
Dat van die Ranger kan wel kloppen. Die is nml bij ons in de buurt geweest (erg aardige mensen)
Geniet er van.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!