Dag 23: reisdag richting San Francisco

Door Hans en Marian - A long time ago

We moeten morgen, dinsdag 13 mei, de camper voor 11:00 inleveren bij Cruise America in Newark nabij San Franciso. We hebben voor vandaag, maandag 12 mei, dan ook een reisdag ingepland naar een camping op een half uur rijden van Cruise America. Tenminste zonder oponthoud. We moeten dus voor de zekerheid ruim plannen en rekenen een marge van 2 uur. Hier staan namelijk ook de nodige file's in de ochtendspits.

Onderweg een grote outlet bezocht en natuurlijk het nodige gekocht. Alles bij elkaar zo'n 3 uur gewinkeld. Een objectieve mening van een verkoopster hoef je niet te verwachten. Die vinden alles mooi want het gaat ze alleen om het zoveel mogelijk verkopen. Maar op zo'n maandag winkelen is wel lekker rustig.

De camping zelf was een beetje lastig te vinden. TomTom is niet altijd voor 100% betrouwbaar, maar gelukkig zag Marian een bord van de camping en stonden we er  niet eens zo ver vandaan. Blijkt een soort van Gemeentecamping te zijn. Dus veel formulieren moeten invullen en door 3 medewerkers tegelijk geholpen. Heel aardig maar heel traag. Het inchecken duurde zo'n 20 minuten. Afrekenen ging ook al niet vlot want er waren problemen met de computer. Direct propaan (gebruikt de koelkast als er geen electra is aangesloten bijv. tijdens het rijden) getankt. Dan hoeven we dit morgenochtend ook niet meer te doen.

Onze camperplek is op grind en we hebben zo'n 2meter ruimte aan de zijnkant om buiten te zitten. Wel een boom en dus heerlijk schaduw. Momenteel is het 17:00 uur, 31C en geen wolk te bekennen. Warm dus maar aangenaam vanwege de lage luchtvochtigheid van 10%. We gaan vanavond de koffers inpakken en de wagen van binnen poetsen. We vertrokken met een nieuwe camper dus alles moet er weer netjes uitzien. We hebben in 22 dagen zo'n 5700 km zonder schade gereden (afklopen voor morgen). 

Morgen ruilen we de camper in voor een wagen om vervolgens 3 dagen San Francisco te bezoeken en hopelijk ook nog een stuk van Highway 1 te rijden richting Los Angeles. We in een appartement in San Franciso.  
Van een medewerker hier op de camping kregen we alvast wat tips wat we zeker  moeten bezoeken (Chinatown, Pier 39, Fisherman's Wharf en Golden Gate Bridge). 
Dat gaan we zeker doen. 

Reacties

Thea A long time ago

Nou luitjes is de reis al bijna voorbij he wat een belevenis he, dat vergeten jullie nooit meer. Maar je hebt nog 1 stad en een mooie vergeet ook alcetras niet. Nou Hans en Marian nog een paar hele leuke dag en een fijne terug reis.

Liefs Thea en Wim

anneke sebel A long time ago

Nou op naar San Francisco veel plezier daar, En als jullie volgend jaar een verkoopster zoeken die er verstand van heeft,hou ik me aanbevolen.dag dag fijne dag

Lieke en Peter Lempens A long time ago

Wat erg is dat daar moederdag, wij hebben dat ook een keer mee gemaakt. Wij vonden het een tikkie overdreven maar goed dat is ons idee.
Nog een paar dagen en dan zit het er op maar wat we hebben gelezen was het weer een fantastische reis tot nog toe.
San Fransico is ook geweldig, zeker de tips opvolgen.
Goede reis terug en geniet van de laatste dagen.

Peter en Lieke

Petra A long time ago

Geniet nog maar lekker van de warmte in Nederland lijkt het herfst.Veel plezier nog!

Harmke A long time ago

Wat een geweldig mooi laatste stuk hebben jullie gereden door de NP's.Dat gevoel van ruimte vergeet je nooit meer. Nu de drukte in van de grote stad. Ook dat is leuk. Je moet wel aan wennen dat Amerikanen, naar ons idee, zo overdreven vriendelijk doen, met Hello, how are you to day en God bless you enz. Hollanders brommen mogelijk wat te veel,maar zo heeft ieder land z'n eigenaardigheden. Geniet nog van al het bijzonders wat er gaat komen.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!