Dag 26: Highway 1 van Santa Cruz naar SF

Door Hans en Marian - A long time ago

Vanmorgen, donderdag 15 mei, wederom ontbeten in de koffiebar hier in het appartementcomplex(je). Heerlijk 'koffie verkeerd' met broodjes. Mensen zijn oorsprongkelijk afkomstig uit Thailand en enorm vriendelijk en gastvrij. De iced-coffee is vanwege de warmte niet aan te slepen en men doet echt hun best om alle gasten tevreden te stellen. De eigenaresse legt ons uit dat het door de hitte komt. Ze zegt (dialect): 'we need the fog'. Natuurlijk begrepen we dat het om de mist (fog) ging maar het was zo grappig om dit 09:00 uur in de ochtend  te horen dat deze zin: 'we need the fog' deze dag regelmatig herhaald hebben.

Na het ontbijt over de snelweg naar Santa Cruz. Onderweg, een rit van zo'n 1 1/2 uur, kwamen wij tot de conclusie dat een camper ons toch meer het vakantiegevoel gaf dan een auto. Een auto is veel comfortabeler dan een camper maar we  zijn toch meer bewust 'onderweg' ,inclusief lawaai van de motor en de vaste gebruikers van de rechter rijbaan.

In Santa Cruz de Highway 1 opgegaan. We voelden er ons direct op ons gemak. Heeerlijk met zo'n 80 km cruisen over deze kustweg. Vaak gestopt om te genieten van de uitzichten. Een hamburger gegeten en getankt.  De meter stoptte op $ 30 en dat was veel minder dan we gewend waren met de camper.  Met de camper konden we tijdens het tanken nog de camper in om te plassen. Nu was daar geen tijd voor.

Highway 1 ging uiteindelijk over de Golden Gate Bridge. Hadden we nog maar de camper gehad dan hadden we over de railing kunnenkijken maar het rijden over deze 'brug'was ook een ervaring. Aan de andere kant een mooi zicht over SF. Terug naar SF moesten we tol betalen. Maar hoe? Geen tolhuisjes o.i.d. Op internet gezocht en de tol betaald.

Als afsluiter, en om alvast te wennen aan NL, de Dutch molen bezocht. Deze replica was verre te vergelijken met een echte molen in NL. Maar dat hadden we ook niet verwacht hier. 

Morgenochtend, vrijdag 16 april, ontbijten we vroeg om uiterlijk 10:00 uur de auto in te leveren op het vliegveld van San Francisco. Het is slechts een half uur rijden, maar voor de zekerheid trekken we hier een uur voor uit.  
Met het tijdverschil komen we dan zaterdagochtend om 10:00 uur aan op Schiphol met KL606. We verwachten omstreeks 12:00 thuis te zijn. 

Reacties

Thea A long time ago

Zo weer een ervaring rijker en wij zijn in gedachten ook weer even terug geweest. bedankt voor het leuke verslag en de mooie foto's. Wij wensen jullie een heel goede vlucht en zien jullie zaterdag gewoon weer verschijnen. LiefsWim en Thea

Harmke A long time ago

Bedankt Marian en Hans dat ik op afstand met jullie mee kon reizen. Heerlijk genoten van jullie beschrijvingen. Het nodigt uit om zelf ook zoiets te doen. Geniet van jullie (voorlopig) laatste dagje in Sunshine State en een goede vlucht naar huis. De snelweg is het eerste moment wel erg petieterig, hoor. Maar het went snel.Groetjes, Harmke

marc A long time ago

Dan een goede flight home. Groetjes marc

Mag A long time ago

Nou mensjes, het zit er weer op.
Leuk dat we mee mochten genieten van al jullie verhalen.
Jullie komen in mooi weer terug, dus hier kan de barbekui :-) weer aan. Nogmaals een goede vlucht en tot ziens op de Sartrezijde.
Liefs Peet en Mag

anneke sebel A long time ago

Nou het zit er bijna op, Jullie hebben het weer heerlijk gehad,
Maar ook weer leuk dat jullie naar huis komen, Fijne vlucht en we spreken elkaar weer snel...

Petra A long time ago

Fijne terugreis !
Ik zal jullie verhalen missen.

diny A long time ago

hallo luitjes welkom thuis

wij hebben het idee dat wij er af en toe ook bij waren.
wij zijn net thuis. naar
Mandy in Landsmeer geweest
daarna Purmerend en bij Henny en Wim toen naar een zwager in Stompwijk geniet lekker van de Zondag en rust goed uit
liefs tante Diny oom Cor

Marianne A long time ago

Dear Hans,

I know that you don't like this on the blog, but I wanna thank you for the great time that we've spend together, Thanks love for all xx
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de webinars over een van onze populaire bestemmingen!
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!