Los Angeles

Door J,E,J,P Oterdoom - A long time ago

Van de camping in Palm Springs zijn we verder gegaan naar Los Angeles. We zijn voordat we naar de camping gingen eerst naar de pier in Santa Monica gereden. Dit was wel even pittig want LA is druk! Auto's rijden ook harder vergeleken met SF, daar rijdt iedereen keurig, stoppen voor elke voetganger , een voorbeeld aan te nemen. Maar in LA gaat het wat dus anders. We zijn naar de pier gereden en hebben daar geparkeerd ( 48 dollar voor een RV..ok :( maar alternatieven heb je niet). De handdoeken gepakt en de zwemkleding aan gedaan en lekker naar het strand! Er waren enorme golven dus boys helemaal blij. Jan en ik hebben nog over de pier gelopen. Na het zwemmen zijn we Santa Monica ingelopen. Heel grappig was dat Paul de omgeving van de pier op zijn duimpje kende vanwege het spel GTA. Dat speelt zich o.a. dus af in Santa Monica. Het is super gave sfeer in de straatjes , veel muzikanten, goochelaars, dansers, groepjes zingende Hara Krisna ( dachten we..) etc. Veel restaurantje, en we hebben lekker buiten bij de Griek gegeten. Nog de USA today gekocht met op de voorpagina alles over de ramp. Bijzonder om de artikelen vanuit  amerika' 's oogpunt te lezen. Bij de Griek wilde ik een wit wijntje bestellen, was het daar alcoholvrij,ook weer iets bijzonders wat je in Nederland niet kunt voorstellen. Prima, toen maar een alcoholvrij biertje, kregen we een Buckler! Ook apart, bestaat dat nog? Nou daar dus wel. Made in Holland stond erop. Zo blijf je je nog steeds verbazen in the USA. We hebben bij de Adidas store in de sale nog een short, een t- shirt en een vestje gekocht. Het is inderdaad goedkoper. 
We kwamen erg laat bij de camping aan want het is gewoon nog een uur rijden binnen een stad. LA is echt heel erg groot. We hadden gemeld dat we later kwamen en onze naam met plek nummer stond al keurig op het bord. We hebben nog even buiten gezeten maar hadden al snel de pijp uit. Gelukkig was het in LA een stuk aangenamer qua temperatuur! 
De volgende ochtend zijn we met het openbaar vervoer naar Hollywood gegaan. We kwamen de metro uit en wat een andere wereld weer! Het was erg druk op de Hollywood boulevard. Overal liepen nep acteurs, bv. Johnny Depp, Batman,Micheal Jackson etc. Verder lopen de sterren op de vloer aan beide kanten door. Wij hebben een tour geboekt door de heuvels van Beverly Hills, Rodeo Drive,Bel Air ,Sunset Boulevard etc. Dit was erg leuk en grappig om te zien waar de sterren wonen, bv Jack Nicholson ,Sylvester Stallone, Eddy Murpy etc. Vele bijzondere en peperdure sportwagens gezien. De jongens en wij uiteraard ook, keken onze ogen uit. Dit is toch wel een bijzondere wereld. De PC Hoofdstraat is er niks bij. We voelden ons wel van dat peupelvolk in die open busjes te loeren en te fotograferen maar what the heck, we zijn hier maar 1 keer haha. En bovendien vinden de rijke mensen het prima dat we kijken want dan voelen ze zich famous zoals de chauffeur erg leuk kon vertellen.
Na deze happening hebben we nog wat rondgelopen en hebben ergens in een leuk Italiaans tentje een pizza gegeten want koken werd het niet meer. 
De volgende dag zijn we met de camper naar de Universal Studio's gereden. We hadden de kaarten al in Hollywood gekocht dus we konden zo doorlopen. 
Hier hebben we een super gave dag gehad. Geweldige 4 d ervaringen meegemaakt, echt ongelooflijk bijzonder. Dit is hier toch ook wel het neusje van de zalm. Wel lange wachttijden maar elke attractie was het waard. Na deze dag zijn we naar Ventura gereden waar we al een camping geboekt hadden. Het was al donker toen we aankwamen. Gauw geparkeerd en nog even snel gekookt. Het was een mooie camping in de natuur. Nog heerlijk buiten gezeten. Een buurvrouw kwam ons nog een tafellamp brengen zodat we niet zo in het donker zaten. Amerikanen vragen altijd, "how you doing" en "where do you come from". The Netherlands vinden ze altijd " great" or " amazing ". 
 
De omgeving van LA naar SF is prachtig. Palmbomen, sinaasappelbomen en bloemen. We doen de komende dagen lekker relaxt, zee,strand en leuke dorpjes.

Reacties

opa oma A long time ago

wat een geweldige belevenis voor jullie. fijn jullie stemmen weer gehoord te hebben. super!!

Ans A long time ago

Wat een ervaringen weer!! Superleuk om te volgen. Veel plezier verder,

Inge A long time ago

Heel leuk om jullie zo te volgen. Nog een goede vakantie verder!!

Titian & Nynke A long time ago

Grappig en leuk om zo in Portugal jullie verhalen te lezen en de foto's te bekijken. 4d maakt ons erg nieuwsgierig!? We horen graag wat dat inhoudt...
Veel plezier met de relaxte dagen!!!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!