Monument Valley

Door Leo en Marianne - 24-03-2014 06:51

Vandaag de dag begonnen in Kayenta, een 20 minuten rijden van Monument Valley. Aan het ontbijt nog met enkele Amerikaanse toeristen gesproken. Even langs een tankstation, je blijft lachen aan de pomp; benzine kost hier ong. 0,75 eurocent per liter....... Vandaar die grote benzineslurpende bakken.

in het visitorcentrum ons laten overtuigen dat we beter met een georganiseerde toer het park in konden gaan, en inderdaad het was nogal een wilde rit om zelf te rijden.. Wij zaten met zessen(4 volwassenen en 2 kinderen)in een grote jeep en Ray was onze gids, een native American, een indiaan dus. Onze toer zou 2,5 uur duren, maar we zijn wel 3 uur in het park geweest, want hij bleef maar verhalen vertellen en hij heeft zelfs een indiaans lied gezongen voor ons. Wij hebben een onvergetelijke dag gehad, met heel veel foto's. Hij wist veel van foto's maken en hij vertelde ook telkens waar je moest gaan staan om het mooiste plaatje te kunnen krijgen. En inderdaad zijn het mooie plaatjes geworden. Het werd ook steeds warmer tussen die rotsen en rond twee uur zette hij ons af bij onze auto. Even een broodje( van Subway) gegeten en toen naar het Goulding museum. Dit echtpaar is een winkel begonnen en daarna toertochten voor toeristen. Ook heeft hij John Ford zover gekregen dat hij films ging draaien in de Valley; de westerns van vroeger zijn hier veel opgenomen.

Toen op weg naar Page, ongeveer 2 uur rijden. De klok weer een uur terugzetten, want we gaan weer naar de oude tijdzone. Het hotel in Page is basic, maar netjes en vriendelijk personeel. In mijn reisgids Trotter stond iets over een mooi uitzichtpunt, en daar waren we net op tijd om de zon te zien ondergaan. Morgen naar Antilope Canyon.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
16 september - Infodag Texas Style: presentatie, BBQ & livemuziek
Meld je gratis aan
30 september - Infodag en indianen in Zwolle. Dansdemo's, presentaties, meet & greet
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan