Voorbereiding (2)

Door Dirk en Timon Hofman - A long time ago

Nog maar een paar dagen! De tijd vliegt! Of vliegen wij? Jullie mogen het zeggen, het ligt er aan hoe je er tegenaan kijkt….

Ook in de afgelopen tijd hebben veel mensen enthousiast gereageerd. Het meeleven was nogal gevarieerd. Van “Leuk om met je zoon dat te ondernemen” tot “Dat jij dat op jouw leeftijd nog mag meemaken…”.  Die laatste is een aardige binnenkomer.

Ook op het werk zijn een aantal mensen voor het eerst ingelicht, zo maar bij geval. Pas nog. Voor het gevoel leeft de hele wereld mee met ons mee. ’t Is toch wat.

Het begint allemaal ook wel wat te kriebelen. Omdat het zo dichtbij komt hebben we ook wel het gevoel: Laat het nou maar gebeuren. We hebben de hele route in ons hoofd al een keer of tien gereden tijdens de voorbereiding. Het geeft een soort gevoel van…laten we gaan zitten, de route moet ’alleen nog maar’ afgereden worden…er zijn geen verrassingen meer. Yes, right. Je kunt je daarin natuurlijk aardig vergissen.

Woensdag 7 mei vliegen we vanaf Schiphol met United Airlines. Vertrek 09.15 uur. Als jullie erbij willen zijn - en wie wilt dat niet? (grapje) -, moet je wel vroeg op want omdat dit een intercontinentale vlucht is worden we om 06.15 uur bij de incheckbalie verwacht.
Rekeninghoudend met een reistijd naar Schiphol van (normaalgesproken) een dik uur en een standaard Nederlandse vertraging van misschien een half uur (jawel, ook om die tijd al), verlaten we Barendrecht al om 04.45 in de ochtend, als de meeste mensen nog op bed liggen.
We willen er nog niet over nadenken hoe vroeg we dan moeten opstaan….

Het belooft sowieso een lange dag te worden:  na de landing op Amerikaanse bodem om 12 uur plaatselijke tijd (hier dus 18.00 uur) moeten we nog een grenscontrole doormaken (we zien er nu al naar uit), zoeken we ons een weg naar het autoverhuurbedrijf, en hebben we een autoreis van tussen de 2,5 en 3 uur voor de boeg naar het hotel.  Dat hotel ligt overigens in ’Amish-land’, maar dat is al snel logisch: een heel groot deel van een paar oostelijke staten wordt bevolkt door deze bijzondere mensen.

De afgelopen tijd zijn we ook in de weer geweest om de laatste zaken te regelen. Koffers kopen bv! Op diverse fora werd uitgebreid gediscusseerd welke koffers nu wel en niet goed waren, of je wel of niet een slot moest hebben en wat niet al. Maar goed, de keuzes voor grote koffers en handbagage waren toch snel gemaakt en inmiddels is de bestelling gearriveerd.
Ook hebben drie plattegronden van de grote steden die we aandoen tijdens onze reis aangeschaft. We wilden dat eerst niet doen omdat we zoveel spullen op tablet en telefoons hebben dat we dachten daar wel mee uit te kunnen komen. Toen we de planning in deze steden (Chicago, Toronto en New York) gedetailleerd aan het samenstellen waren kwamen we er achter dat je toch wel kaarten moest hebben, tastbaar: in de hand. Er komt te veel op je af en er is te veel te zien en te doen.

Als je door de vele straten en gebouwen de stad niet meer kan plaatsen ben je verder van huis….

Op zichzelf is het ook wel grappig dat de dagen in New York vrij nauwgezet gepland zijn,  per dag stukjes lopen, metro gebruiken, fietsroute uitstippelen etc. Screenshots van Google Maps zijn in Excel geplakt en er is een tijdsplanning aan toegevoegd. Ja, hier gaan twee boekhouders een paar dagen weg.

Later hebben we de dagen op A3-papier uitgeprint. Het geeft wel een goed gevoel zo de stad te benaderen. We zijn benieuwd.

En: omdat we direct al cash geld nodig hebben voor de tolwegen hebben wat klein geld bij elkaar geschraapt. O.a. via een collega wat klein geld ontvangen (bedankt Bob!).

Op het weblog hebben we gezien wie allemaal op ‘geabonneerd’ zijn op vakantiebelevenissen. Dat is toch wel even slikken. Al deze mensen kijken halsreikend uit naar nieuwe afleveringen over onze belevenissen :-)

Wat ons vooral opvalt is de grote gevarieerdheid aan lezers. Mensen uit de kerk, van het werk, vrienden, vriendinnen en kennissen. Allemaal andere achtergronden. Een rijke schakering!

Hoe kunnen wij het iedereen naar de zin maken? Eigenlijk heel simpel:  we hopen dicht bij onszelf te blijven en ons te gedragen zoals we gewend zijn. Jullie kunnen een beetje meekijken over onze schouders, meerijden op de achterbank van de Fullsize huurauto van Alamo.

En nou maar hopen dat we elke dag ons verslag kunnen posten, met een foto’tje of twee. Dat het hotel waar we verblijven misschien wel een PC ter beschikking stelt, met een zwembad en een heerlijk drankje. Kijk, dat is wel even genieten. We gaan ons best doen, maar als het niet lukt om elke dag trouw te berichten? Tja, zullen we daar maar niet vanuit gaan?

Oh....Nog (maar) een kleine week. Lord willing, zoals dat heet.

Reacties

Rick A long time ago

Heel, heel, heel veel plezier daar samen! Ik kijk erg uit naar de foto's! :)

Kees en Wilma A long time ago

Hallo Dirk en Timon

Wij wensen jullie een hele mooie reis met heel veel indrukken en een behouden terugkomst.
We zijn nu al nieuwsgierig naar de foto's.

IJsbrand A long time ago

Alvast maar een zaaltje gaan bespreken voor de vakantiereünie. Met al die volgers op de achterbank heb je dat wel nodig......... groeten uit Roemenië!

Zus A long time ago

Nicely done! Break a leg.

Adri A long time ago

Goede reis en fijn dat we op de hoogte blijven.... uitzwaaien zal niet lukken, beetje lastig vanuit Berlijn.

Esther A long time ago

Ik wilde zeggen: break a leg! Maar dat doe ik maar niet: 2 gebroken benen loopt zo lastig (of je moet die van je pa nemen...). In elk geval een fijne, leuke tijd samen! :)

Gerard A long time ago

Spannend hoor, mannen! Maar ik zie dat jullie uitstekend zijn voorbereid. Helaas rijden daar niet veel Renaults, Timon. Maar misschien ga je een ander merk ook waarderen.. Ik zal je daar niet tegenkomen, ga in juni, Dv. Ik blijf ondertussen dit feuilleton met aandacht volgen.

Ome Leen en tante Margreet A long time ago

Nog 7 nachtjes slapen en dan !!!!!!!! De spanning stijgt. We hopen dat jullie een goede reis mogen hebben en zien uit naar jullie reiservaringen!

Annika A long time ago

Het komt steeds dichterbij! Spannend! Ik wens jullie samen een hele goede, fijne, leuke en gezegende reis! Ben erg benieuwd naar jullie ervaringen en foto's!

Letty A long time ago

Dirk, ik wens jou en je zoon nogmaals een hele goede reis toe en geniet van alles wat er gaat komen.

Rob A long time ago

Dat is woensdag wel vroeg uit de veren zeg. Wie gaat jullie brengen op schiphol?. Ik zou eventueel kunnen als het nodig is en als Lies helemaal alleen moet rijden. Robert George

Gonny en Johan A long time ago

Beste Dirk en Timon,
Jullie hebben de voorbereidingen tot in de puntjes uitgewerkt. In theorie is alles in orde. Nu de praktijk nog.
Wij wensen jullie een goede reis en een gezonde terugkomst.
P.S. Timon, je had ook nog columnist kunnen worden. Leuke stukjes geschreven.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de webinars over een van onze populaire bestemmingen!
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!