08.05.2014 Lancaster - Washington

Door Dirk en Timon Hofman - A long time ago Obama had zijn oprit wel eens mogen aanpakken voor onze komst.". Met deze kreet stuiteren we Washington in, nadat eerst door bird-in-hand geweest waren (een leuk Amish-dorp). De zon heeft de omgeving verwarmt tot 30 graden Celsius. Na de auto in de parkeergarage gestald te hebben lopen we richting het 9/11 memorial bij het Pentagon. Aan deze kant zie je duidelijk waar het vliegtuig neergestort is. Elk slachtoffer heeft een gedenkteken gekregen, gericht op zijn/haar geboortejaar. Terwijl er elke halve minuut een vliegtuig bulderend opstijgt gebruiken de aanwezige scholieren gedenktekens respectloos als bankje. Verplicht schooluitje, maar wij geloven niet dat ze er iets van meekrijgen. Terwijl de zon het luie zweet uit ons laat druipen rijden we verder naar Arlington Cemetry. Ook hier hordes scholieren gesignaleerd. De weg omhoog gelopen om diverse bekende graven te bezien. Het is vreemd om het te zeggen, maar het is een mooie begraafplaats. Heel groen, veel bomen en erg netjes onderhouden. Waar veel begraafplaatsen (op een enkele vogel na) stil zijn, is ook hier de ijzeren vogel elke halve minuut aanwezig en is het een drukte van jewelste qua mensen. Nadat we ons opgefrist hebben in het hotel, trekken we richting de memorials. Nu heeft de zon nog weinig aan kracht ingeboet, de thermometer wijst nog steeds 32 graden aan en ook qua drukte lijkt het juist nu toe te nemen. Ook hier waren weer hordes schoolklassen wat het maken van een mensloze foto tot een buitengewoon moeilijke opgave maakt. Dit uitstapje werd mede mogelijk gemaakt door de metro van Washington, wat een erg goed systeem is!

Reacties

Cock A long time ago

Haai,
Leuk om jullie reis op deze manier mee te beleven. Als onderwijsman ben ik wel content met al die schoolklassen; werken aan reële, contextrijke opdrachten. Lekker modern. Tja, er wellicht steken ze er wat van op.

Joyce A long time ago

Leuk geschreven stelletje mazzelaars...30 graden pfff, hier lekker 13 graden....echt veel aangenamer. Ik wacht op jullie nieuwe bulletin.

mam A long time ago

Wees maar blij met het mooie weer. Hier lekkere buien.
De vogels zijn gisteren uitgevlogen Niet gezien . Was in L.V.

Robert George A long time ago

wat een mazzelpikken zijn jullie toch zeg. 32 graden en hier 'pijpenstelen'.Ik weet het zeker; dat als Obama vooruit had gebeld -dat je er aankwam- had hij zeker voor jullie even tijd vrijgemaakt.
Nu moet je het met de memorials doen . Toch ook mooi?

Gonny en Johan A long time ago

Jullie hebben betere temperaturen dan hier. Goed uitgekiend. En in de Toyota met autogas (voor mij bekende combinatie) zit vast wel airco. Nog een goed vervolg verder en tot de volgende blog.

bas en gre baartman A long time ago

mooi om zo enige ervaring op te doen in een land met zoveel contrasten.

Verder een goede en veilige reis!

Joop en Dicky A long time ago

Hallo Dirk en Timon, leuk om zoveel te horen. Wij wensen jullie een hele fijne vakantie toe!

Annika A long time ago

Wat een heerlijk weer! Hier regen, onweer en storm! Hier nu bedtijd! Slaap lekker en we zijn benieuwd naar jullie verslag van morgen!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Nieuw! ViaTioga: reizen op maat binnen Europa. Boek nu en gebruik je Coronavoucher.
Bekijk de reizen
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!