09.05.2014 Washington - Staunton

Door Dirk en Timon Hofman - A long time ago Het hotel in Washington was duur, een tweepersoonskamer kwam op dik 400 dollar uit. Alles gaf een chique indruk. Koude k...zouden wij dan zeggen. Men had Valet-parking, dat betekent dat je afstand moest doen van je auto. Die werd keurig in de kelder van het hotel geparkeerd. Nee, niet gratis. Dertig dollar meneer. Het mooie was dat voor dat bedrag op commando het voertuig ook weer gehaald werd. At your service. En de slaapkamer zelf? Mwah. Prachtig uitzicht op niks. Bedden knus hoog, drie kussen per persoon. Wel goeie douche en een gigantische tv. Wij vragen ons dan af, als een kamer zo klein is waarom dan... etc. Vanmorgen na het ontbijt en afdraaien van uitcheckrituelen richting de uitgang van Washington gereden. De eerste 100 km ging over de Interstate naar Front Royal. Eerst benzine getankt. Jawel Johan, wij hebben toch een benzine-auto en het heeft ons wel wat tijd gekost om dat uit te dokteren. In het Engels wordt er nog wel eens gestoeid met de woorden gas, gasoline, fuel. Gas is uiteraard gewoon benzine maar dat had die mevrouw van het verhuurbedrijf toch anders uitgelegd. Uiteindelijk door het boekje van de auto te raadplegen en gewoon achter de tankdop te kijken was het helder. Nu was dit een super nieuwe auto die alleen een octaangehalte van 91 of hoger mocht hebben met een maximum van 15 procent ethanol. Ook dat kun je niet overal krijgen. Maar het is natuurlijk gelukt. Vandaag hebben de 174 km lange Skydrive gereden. Een mooi natuurpark, met slingerdeslangbochten. Je moet je er wel voor betalen, maar de Amerikanen zijn zuinig op hun natuur. Yes, was het maar waar. Er waren twee dingen jammer. Ten eerste: het was wel warm weer maar heiig. Het gaat bij de route om de uitzichten en het wild. Het tweede dat ons opviel waren de kale bomen, of half groene bomen. Natuurlijk, het is pas begin mei, maar er stonden toch echt heel veel bomen bij die geen groene bladeren zullen krijgen. Het schijnt een verwoestend koude en lange winter geweest te zijn. We arriveerden in ons hotel in Staunton en gaan zo een hapje eten. Een schnitzel. Echt? Jawel. Er zit hier een restaurant dat heet Edelweiss en er worden allerlei Duitse gerechten gereserveerd: sauerkraut, schnitzels en wat daar nog meer zou bij moeten horen...zijn benieuwd. En vooral naar de manier waarop de US burgers Sauerkraut en schnitzel uitspreken...zien er naar uit!

Reacties

Judith A long time ago

En de hoogtepunten van vandaag? :) Goedemorgen trouwens!

Sylvia A long time ago

Haha, daar voel je je wel thuis bij de schnitzels ;-) zover vliegen om Duits te eten. Ja de Amerikanen weten wel raad met koude k*k, ze willen ook altijd alles van je weten en vooral veel over zichzelf praten. Jammer van de natuur, dat hebben wij gehad in Yosemite daar was de helft verbrand en de andere helf afgesloten.

Robert George A long time ago

Zo zie je maar het gaat soms anders dan gepland V.w.b de hotelkosten. Kijk uit niet te veel eten maar vooral goed ontbijten. Nog niet echt veel gezien hè weest gerust: komt nog. Nog een klein stukje en je denkt dat je alleen op de wereld bent .
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 12 maart: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Solliciteer nu op onze vacature voor reisadviseur.
Meer info!
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!