Vancouver!

Door Bert en Jacoline Lokhorst - A long time ago

 

Onze eerst nacht in Canada gehad! We werden af en toe wakker van de airco, want die sloeg steeds aan, brulllll.. later in de ochtend kwamen we er pas achter hoe die uit moest! (echt weer iets voor ons!) Rond 9 uur stonden we alweer buiten het hotel, op zoek naar Breakfast, want in Canada is dat de gewoonte, pubs en restaurants zijn soms al vanaf 6 uur open met breakfast en koffie op het menu. Wij zijn naar Waves geweest, vergelijkbaar met starbucks, waar je lekkere koffie kan krijgen met een ontbijtje.

Na the breakfast zijn we the lookout ingeweest, een soort uitkijktoren boven de stad, erg leuk om te zien. Het weer in Vancouver is vergelijkbaar als NL, het ene moment regen en het andere moment zon...  We hebben veel gewandeld, zo zijn we naar het Stanley park geweest waar veel totempalen te zien zijn, die ook echt door de nativs (indianen) zijn gemaakt. Erg leuk om te zien. 

Tussen de middag lekker geluncht, met een mok koffie. Hier betaal je 1x voor je koffie en de rest van de zit, vullen ze het gratis bij. Daar kan NL wat van leren! 

's Middags zijn we met een free shuttle (bus)naar de Capilano suspension bridge geweest. Dit was erg leuk, lange touwbruggen tussen kloven en bomen. De natuur is prachtig groen, en de bomen zijn gigantisch.  Ook zijn er veel eekhoorntjes te zien. Kleine bruine maar ook grote zwarte. 

Na het bezoek aan de capilano bridge zijn we naar gasttown en chinatown geweest. Gasttown is een soort shoppingcentra en chinatown allemaal chinezen. Vancouver is een stad van wereldse mensen en grote contrasten. Het ene moment loop je in een superleuk straatje en het andere moment loop je in een straat met daklozen en ander raar gespuis. Best wel vreemd, want het verschil is soms om de hoek. Uiteindelijk de dag afgesloten bij een sushi bar, heerlijk sushi gegeten en daarna met de buik vol terug naar het hotel! 
 

Reacties

harry A long time ago

Jullie vermaken je prima zo te horen !!Geniet dr van.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!