Criminelen daar in Jasper!

Door Bert en Jacoline Lokhorst - A long time ago

26 en 27 juni

Onze laatste 2 dagen in the Rocky's! We zijn met de gondel naar de top gegaan op de berg Whistler in Jasper. Eigenlijk was dat nog niet de top, en hebben we het laatste stuk gewandeld, wat nog best pittig was.... Steile beklimming en ijle lucht, ook moesten we nog een stuk door de sneeuw heen jakkeren, wat overigens glad was, uitkijken dus! De berg is rond 2200 meter hoog en op de top kon je 360 graden om je heen kijken. Ook hebben we weer een marmot en een soort kip of parelhoen gezien, hij was niet te herkennen door de goede camouflage, het is dat hij geluid maakte waardoor Bert hem zag...

We hebben ook ontdekt dat de dieren hier niet te vertrouwen zijn. Het zijn grote criminelen! Zo waren we een x aan het bbqen, Jacoline had een maïskolf in zilverfolie verpakt, dit lag buiten op tafel en ze was in de camper bezig met brood snijden, Bert ging even naar de wc, nog geen 3 minuten later en opeens zat er een grote zwarte raaf (en hier zijn de raven echt groot) aan de maïskolf te pikken door het folie heen! Weg lekkere mais... :-(
Een ander criminele misdaad; boven op Whistler was Bert foto's aan het maken, hij legde de tas vd fotocamera naast zich neer, komt er een chipmunk aan en neemt de tas mee! We moesten er nog achteraan hollen ook nog! Die brutale vlegels ;-)

We hebben een campground bij het plaatsje Jasper gevonden en we zijn de volgende dag extra vroeg eruit gegaan (6 uur), om de wildlife te bekijken, in de vroege ochtend is dit namelijk meer dan in overdag. We zijn richting Maligne Lake gereden, een route van 44 km, dwars door het mooie natuur en bossen. Onderweg kwamen we 2 beren en herten tegen, daarna hebben we rond het Maligne Lake gewandeld en zijn we terug gereden. Ironisch genoeg zagen we op de terugweg meer wildlife dan de heenweg! Namelijk bighorns, beren en herten. In de middag hebben we het dorpje Jasper bezocht, we zijn daar lopend er heen gegaan (ong 5,5 km heen, op de terugweg liepen we langs de rivier Mietta, en op een gegeven moment zagen we een kudde elks (soort van herten) met 2 veulens bij het water aan het drinken en spelen, wij zaten hoger en op een afstand van tussen de 50 en 100 meter, dit was echt heel bijzonder en mooi om te zien! 

Soms vind Jacoline het best spannend om te wandelen in de bossen en natuur. Er lopen op het moment veel beren met jongen rond. En wat doe je dan als je een woeste moederbeer tegen komt? Op het advies van de boswachters maak je al lopend veel lawaai zodat de dieren weten dat je er aan komt. Jacoline volgt dit advies van harte, dus zingt al wandelend het bos door (voor degene die het nog niet weten, zingen is niet de sterkste kant van Jacoline). Bert ligt natuurlijk helemaal in een deuk van het lachen en kan het dan ook niet laten om haar af en toe flink te laten schrikken, en niet zo’n klein beetje ook!
We hebben ook nog een blunder gelopen. We liepen een route bij de Maligne Lake waarvan we niet wisten hoe lang deze was en waar deze eindigde. We hadden al een heel stuk er op zitten en dachten laten we maar terug lopen. Sommige routes kunnen wel 20 km of langer zijn en daar hadden we niet zoveel zin in. Zo liepen we weer terug naar de camper en kwamen we later er achter dat de route eindigde bij onze camper en dat we er vlakbij (0,5 km) waren toen we weer terug ging lopen (jaja, lkkr slim!).
 

De laatste avond hebben we met een bbq afgesloten, de volgende dag gaan we naar Wells Gray! 4,5 uur rijden, ole!

 

Ps:

Bert heeft het voor elkaar gekregen om de laptop te kunnen laden! Dus we hebben een aantal mooie foto’s van de camera op de blog gezet. Niet zoveel, doordat het een eeuwigheid duurt voordat de foto’s gedownload zijn (leuk werkje om onder de was te doen, dan moet je toch 1,5 uur wachten en bij de Laundry’s is er vaak Free Wifi J, 3x raden wat we nu aan het doen zijn!) 

Reacties

jaap en ginette A long time ago

haha geweldige verslagen zeg. Ik zie het al helemaal voor me .
Veel plezier verder en ik kijk naar het volgende verhaal uit liefs jaap en ginette xxx

Anneke A long time ago

Aaah zielige beertjes en wolfjes als jaco daar langs loopt hihi. Maar mooie foto's hoor! Goede camera! Joep mist jullie trouwens geloof ik ook een beetje. Hij ligt veel buiten... lijkt net of hij op jullie wacht haha. Maar verder gaat het goed hoor!! Xx
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!