Forward! Hold! Down!

Door Bert en Jacoline Lokhorst - A long time ago

28 en 29 juni

We verlaten vroeg (half 7) de campground en nemen afscheid van de Rocky's, dat kan dan ook niet beter als je net op weg bent en een moederbeer met 2 jongen over straat ziet lopen! We hebben daar een mooie picture van genomen. Rond 12 uur komen we in Wells gray aan, een natuurpark wat bekend staat om zijn prachtige watervallen. Eigenlijk waren we van plan om iets actiefs te gaan doen zoals raften of vissen in de rivier, maar dan komen we de Spahatsfall tegen, die naar beneden valt in een ontzettend diepe canyon (ravijn), daar moet je gewoon dan even kijken! En wat komen wij tegen op de parkeerplaats? Onze buren! De belgen wel te verstaan, er staat daar een kraampje dat echte Belgische wafels verkoopt, want er staat gewoon een Belg voor die kraam! En de klanten zijn belgen, daar sta je dan midden in Canada op een parkeerplaats met alleen maar Belgen, geen Canadees te bekennen! Haha! Er zijn trouwens sowieso veel NLers te vinden in Canada, niet alleen toeristen maar ook NLers die hier wonen en sporen hebben achter gelaten: - In Hope een dutch bakery - In Vancouver een dutch pancakehome - in de winkels is "old dutch" een bekend merk zoals chips, koekjes (en stroopwafels) en dat soort spul. - Canadeze namen met een NL tintje zoals john van houten. Wells gray is wel anders dan de andere natuurparken, er staan hier gewoon woonhuizen en ranches, wel verspreid over het park... Dat hadden we nog niet gezien bij de andere parken, de natuur is er zachter en groener.

We hebben overigens ontzettend last van muggen! We zitten er helemaal onder! Zelfs tussen onze tenen en knieholtes, bah nare jeuk! 

De volgende dag willen we naar een pub om NL-mexico te gaan kijken maar er schijnen nog 2 NLers die soccer willen zien! Een vriendelijk Canadees echtpaar zet de tv buiten onder de luifel van hun camper en we kunnen kijken, de Canadeze vrouw komt een paar x kijken en zegt; I hear no yelling!? Thats no good! Tis spannend en zoals jullie natuurlijk weten scoren we toch nog 2 goals! Wij met zn 4en zijn aan het juichen en gek doen. De hele camping wordt wakker en kijkt verbaast wat er aan de hand is :-), het was bij ons nog ochtend rond half 11, dat maken we niet vaak mee, voetbal kijken met een bak hete koffie en muesli repen!

Na het voetbal hebben we toch besloten om te gaan raften. En wauw, dat was echt superdesuper gaaf!!!! Met 9 man en 1 captain vaar je in een grote rubberboot en proberen we de wilde Clearwater river te bedwingen. We waren de hele middag er voor kwijt. Eerst rijd je met een bus de bossen door, een rit van 45 min, daarna is het tijd voor omkleden: een wetsuit, fleecetrui, daarover een waterdicht jack, een zwemvest en een helm. Vervolgens til je met zn allen de boot in het water en klim je er in. We varen eerst op rustig vaarwater en we krijgen instructies over hoe we moeten peddelen en dat we altijd naar de captain moeten luisteren. We krijgen kreten te leren zoals "Forward!" "Hold!" "down!" En ga zo maar door.... Daarna moeten we elkaar leren redden als je in de wilde stukken van de rivier valt, eerst moet de ene helft in de ijskoude, rivier springen en moet je partner je eruit trekken en daarna andersom. Nou, dat was al een hele ervaring! Want ook al deden we dat in rustig vaarwater, je merkt meteen al hoe krachtig de stroming is! Nadat we alles hadden doorgenomen hadden begon het echte werk! We vaarden door wilde stukken wateren, het zijn geen kleine golfjes maar grote golven van 2 tot 3 meter hoog wat vervolgens over je heen wordt geslagen. De captain zegt wat je moet doen, bij de wildste stukken is het DOWN! Dan moet je in de boot zitten en de peddel goed vasthouden, daarna moet je gelijk FORWARD! Dat is weer op de rand van de boot gaan zitten en peddelen, ook door de ruwe golven. Op een gegeven moment wordt het zo wild dat we bijna omkiepen, je ziet hoe de golven tekeer gaan en hoe je ze probeert te bedwingen. De stroming is ontzettend krachtig, het is een echte strijd. De hele route bestond uit een wild stuk, een rustig stuk en daarna weer een wild stuk. In totaal hebben we ongeveer 2 uur gevaren en het ging veeeels te snel voorbij. Helaas hebben wij geen foto's hiervan maar we kunnen je zeggen het was AWESOME!! Of check de site vd raftingorganisatie: http://interiorwhitewater.com/site/rafting-adventures/ready-set-go.html 

Na het varen was het alweer 18 uur en zijn we terug naar de campgound gereden, ook weer onderweg beren tegengekomen! Die avond verder weinig gedaan. Morgen vertrekken we verder en willen we de Wilde Westen opzoeken van Canada! Yihaaa!

Reacties

pa en ma boer A long time ago

we lezen het al jullie zijn de vakantie nog niet zat. mooi hoor geniet er maar van !!!

Gerrie A long time ago

Sjonge wat een onwijs mooie foto's zeg!! En wat een leuke foto van moederbeer op pad met haar jongen!!! Lijkt me trouwens best eng dat raften...Nou geniet er mooi van!!!
Liefs Gerrie

Hendrik en Jolanda A long time ago

Ontzettend spannend daar bij jullie zeg. Lekker avontuurlijk bezig. Ga zo door !!!

Henri en Marjolein A long time ago

Gaaf hoor wat jullie allemaal meemaken. Geniet ervan, dat doen jullie vast met volle teugen!!!

Bert en Jacoline Lokhorst A long time ago

He Hallo! We zijn de vakantie inderdaad nog niet zat :-), en dat raften lijkt ook heel eng! Maar in het echt viel het gelukkig mee! Leuk om jullie reacties te lezen!

xxx Bert en Jacoline
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!