22-04-2014 San Francisco!

Door R.C. Masurel - A long time ago

Ik was om 06:00 al wakker. De geluiden van de stad San Francisco op dat tijdstip zijn; de duiven die vlakbij ons hotelraam hadden overnacht én de typisch, Amerikaanse politiesirenes! Die sirenes geven toch wel het Amerikaanse gevoel hoor! ’s Morgens hebben we ontbeten bij Mell’s Inn. Een typisch jaren ’60, Rock & Roll, Grease tentje. Echt super leuk!

Het plan vandaag was om fietsen te gaan huren en de stad per fiets te gaan ontdekken.. Maar puntje bij paaltje zijn we van dat plan afgestapt omdat deze stad ontzettend heuvelig is! Sommige stukken zijn behoorlijk stijl.. Wisten we wel, maar we hebben onszelf een beetje overschat.. Haha! Dus, lekker toeristisch, gekozen voor de Hop on-Hop of-bus! Ideaal voor ons, want we hadden maar 1 volle dag om de stad te gaan verkennen. Alcatraz hadden we in Nederland al gereserveerd omdat dat iets was wat we echt niet wilden missen. Die trip stond om 3:50u geboekt. De bus bracht ons langs de City Hall van SF, de hippie buurt, de botanische tuinen (niet in geweest) Golden Gate Park en natuurlijk de Golden Gate Bridge! Prachtig uitzicht en mooie foto’s kunnen maken. Daarna zijn we bij Pier 33 uitgestapt om naar Alcatraz te gaan. Vanaf de boot mooie foto’s kunnen maken van de skyline van SF. Op het Alcatraz eiland hebben we de Audio Guide Tour gedaan. In het Nederlands, dus alles goed te verstaan. Heel indrukwekkend om te zien dat dit vroeger een militair fort is geweest waar de militaire families hebben gewoond. Maar ook heel bijzonder om in het cellenblok rond te lopen waar de grootste criminelen van de USA hebben vastgezeten, maar waar drie criminelen zijn ontsnapt (en nooit meer teruggevonden) Brrrrrr!!

Na Alcatraz zijn we naar Pier 39 geweest (Fisherman’s Warff). Hier liggen bijna het hele jaar door zeeleeuwen op (zo lijkt het) speciaal voor hun aangelegde vlotten. Een enorme toeristische trekpleister maar wij vonden het niet heel bijzonder. We hadden, toen we door Fisherman’s Warff liepen, het gevoel dat we in Euro Disney liepen! Lekker houterig en kitscherig.. J

We wilden vanaf Fisherman’s Warff nog door China Town lopen maar het begon al donker te worden en het veilige gevoel ebt dan al snel weg. We besloten om een lekkere warme koffie te gaan drinken in het Hardrock Café (soort van traditie geworden om op elke vakantiebestemming een drankje bij het Hardrock Café te gaan doen) Het werd een koffie met een Gran Marniertje! Een hapje gegeten en daarna met de taxi naar het hotel gebracht. Daar zijn we er ook weer op tijd ingegaan want de volgende dag zouden we om 9:00 opgehaald worden door de shuttle service van Cruise America.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!