26-04-2014 richting Sequoia NP

Door R.C. Masurel - 29-04-2014 05:31

Na de tocht in Yosemite waren we als verzopen katjes met de shuttle bus terug gegaan naar El Portal. Gelukkig stond daar onze camper op ons te wachten om heerlijk warm te kunnen douchen. Zo’n camper is een echte aanrader hier in USA. We hadden voor geen goud een auto willen hebben zodat je van hotel/motel naar hotel/motel rijdt. Dit is perfect, je hebt alles wat je nodig hebt (voor de kampeerders onder ons J) Na de warme douche stond spaghetti op het menu maar ik had totaal geen zin meer om dat klaar te gaan maken. Van de eigenaar van de campground hadden we te horen gekregen dat we ook van de faciliteiten van het resort ernaast gebruik mochten maken dus we zijn daar heen gelopen en hebben daar een lekkere hamburger gegeten.

Zaterdag 26-04-2014

Vanmorgen hadden we de wekker gezet om 7:30. Na een lekker ontbijtje (koffie, thee, muesli, melk, gekookte eitjes, brood etc) zijn we om 8:30 gaan rijden richting Sequoia National Parc. Door Yosemite, wederom door de sneeuw! Vlakbij Fresno hebben we de tank nog ff volgegooid. Tijdens het tanken kwam er een Amerikaanse vrouw naar ons toegelopen.. Ze vroeg of we richting Sequoia NP gingen en of we sneeuwkettingen hadden. Het had daar aardig gesneeuwd. Dat werkte bij mij aardig op de zenuwen! Ik ga dus echt niet moeilijk doen met deze camper, daarnaast hebben we geen sneeuwkettingen.. Toch besloten om die kant op te rijden, als het niet ging konden we altijd nog rechts omkeren. Uiteindelijk viel het allemaal wel mee. Hoog in de bergen was het ontzettend mistig en sneeuwde het maar de wegen waren goed begaanbaar. Sneeuwkettingen? Waarvoor? We zijn naar het Visitor Center gereden en daar werden we geïnformeerd over de kampeermogelijkheden in het park. We zagen het niet zo zitten om met dit koude weer in de sneeuw de camper te parkeren voor een overnachting. We zijn een stuk door het park gereden en hebben een wandeling gemaakt naar de General Tree! De dikste boom op het park. Wat een ding hé en dan te bedenken dat die boom al 1700 jaar groeit en een diameter van 12 meter heeft!

Omdat we de volgende dag een lange rit voor de boeg hadden (6 uur rijden naar Death Valley) besloten we alvast een stukje van die route te gaan rijden en niet te gaan overnachten in het witte Sequoia Park. We zijn richting Porterville gereden en via internet hebben we een RV Camp opgezocht. Haha, toen we er kwamen aanrijden zagen we al genoeg. Echt zo’n aftands kampje, waar vaste mobile homes stonden, maar in erg slechte staat. Dit was echt zo’n achterbuurt kampje. In eerste instantie zei ik nog dat het wel kon maar bij nader inzien zou ik me die nacht daar echt niet veilig hebben gevoeld! Van de eigenaar van dat kamp kregen we de tip om naar Eagles Nest te rijden. Net buiten Porterville. Prima campground met full hook up plaatsen waardoor je elektra, water en je eigen dumpplaatsje hebt om je toilet en afvalwater te lozen. Via een heel zenuwachtig (klein!) vrouwtje kregen we een plek aangewezen. De volgende ochtend om 8:00 zou haar zoon weer aanwezig zijn en konden we afrekenen. $ 26,00, geen geld in vergelijking met wat we andere dagen hadden betaald. ’s Avonds in de camper nog een lekker Rum-Diet Coke gedronken, heerlijk!

Reacties

Margriet en Magchiel 29-04-2014 09:55 {{button-19842}}

Ha, Ha ik moet inwendig lachen bij dit verhaal. Ik zie het zo voor me, sneeuwketting, en dan de opmerking van jou Renaat. En natuurlijk moet je niet moeilijk doen maar ik snap wel dat je de zenuwen hebt gehad. Wel stoer dat jullie door zijn gereden. Ja en dan terug in de camper en een Rum Diet Coke. Wat zal die gesmaakt hebben. Is dat een soort Sambuca Erik?
Heel veel plezier in Las Vegas

johan en nel 02-05-2014 11:38 {{button-19944}}

Erik van harte gefeliciteert
maak er een gezellige dag van
en nog heel veel plezier.

jeroen noordam 02-05-2014 16:54 {{button-19952}}

erik van harte gefeliciteerd met je verjaardag jonge,33 alweer!nog veel plezier en groetjes aan renata

Jo, Kirsten enLotus 02-05-2014 18:43 {{button-19954}}

Yoehoe partypoepers, Erik van harte gefeliciteerd!! We lachen ons slap om al die leuke verhalen, hi... Nog even heeeeeel veel plezier en spreken jullie snel ;-) Names Lotus; Happy birthday tooooo youuuu, happy birthday tooo you in de wei staat een koe. En de koe zei en de koe zei en de koe zei I LOVE YOU!!!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan