Alive in Death Valley

Door E. van den Berg - A long time ago

16  juni, 22.15u, Furnace Creek, Death Valley Natinal Park,

hoi allemaal,

vandaag was een bijzondere reisdag. We hebben in één dag in alle vier de staten van ons wildwest avontuur gereden! We begonnen in Utah, toen een klein stukje Arizona (Grand Canyon State), toen Nevada (Las Vegas) en nu zijn we in California, waar we ook zullen eindigen. 

Het ging lekker vlot als je om 7 uur vertrekt, en om half tien zagen we in de verte de skyline van Las Vegas. Hoewel we alleen zouden zwaaien, zijn we er toch maar midden doorheen gereden, langs de gehele Strip. Het ziet er overdag echt wel anders uit dan 's avonds, maar toch leuk om een keer gezien te hebben en snel door te rijden. Aan het eind van de Strip lag het vliegveld zo'n beetje, en dáárachter een gigantisch grote outlet shopping mall, waarvan we alleen het kleinste gedeelte hebben gezien. Het was in North en South verdeeld. Jacq heeft dan altijd zo'n consuminderengevoel van al die overvloed aan dure merken, maar daar heb ik minder last van.... Ik heb een paar Nikes gescoord en twee Tommy Hilfiger overhemden voor 30 euro per stuk. Maar als je wilde kon je een maandsalaris uitgeven in een paar uur tijd. Daarna hadden we het ook wel weer gezien en vervolgden onze weg. Maar één afslag gemist!

Op naar Death Valley! Het was vanmiddag in Furnace Creek 43 graden, en een echt stormachtige wind van dezelfde temperatuur, nog nooit zoiets gevoeld; de mistral in Frankrijk is er niks bij! Door die storm was er heel veel zand in de lucht, die de zonsondergang volledig verduisterde! Een heel bijzondere gewaarwording.

Morgen sta ik om vijf uur op voor de zonsopgang bij Zabriskie point, waar we vanmiddag bijna wegwaaiden, en daarna doen we een rondje Death Valley voor we doorreizen naar de (Amerikaanse) Sierra Nevada. Het is hier vannacht 27 graden, morgennacht maar 5 :-).

Groet, E&J

Reacties

Jan A long time ago

Mooie rit om zo via Las Vegas naar Death Valley te rijden. Goed hoor, Jacq, dat je je in de Mall hebt weten te beheersen. Ik lijk meer op Erik en Sjé is in zo'n winkelcentrum helemaal niet meer te houden. Jammer van die zandstorm bij Zabriski Point, maar met 43 graden hebben jullie, al klinkt het gek, nog een beetje geluk. Als het 52 graden is, dan is het écht ongenadig heet daar, zo hebben wij destijds ervaren. Veel plezier in de laatste week, de Sierra Nevada, Yosemite en San Francisco wachten nog op jullie, stelletjes geluksvogels.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!