Postpile pleasures

Door E. van den Berg - 19-06-2014 04:30

18 juni, Mammoth Lakes, 19.03u

Vandaag zijn we naar Devil's Postpiles National Monument geweest. 30 meter hoge pilaren van basalt, allemaal zeskantig. Heel apart! Van daar een aardige hike gemaakt naar Rainbow Falls. Verder geen wilde dingen gedaan. Jacq heeft pech: gisteren overvallen door zonne-allergie. Hebben we twee weken in bloedhete gezeten en is het hier tien graden in de ochtend, en dan dit! Rode uitslag en jeuk. Gelukkig hebben we gisteren bij een drugstore meteen pilletjes en antijeukspul kunnen kopen, waardoor het wat minder erg aanvoelt. De apotheker bleek een tweede generatie Nederlander te zijn, die hier al 50 jaar woont. Ouders waren in Zevenhuizen geboren. Grappig hè? Ondanks het ongemak kan Jacq toch lachen. De aloevera helpt erg goed tegen de jeuk, gelukkig! We zitten even lekker te relaxen, muziekje op de iHome (Bee Gees), kopje koffie....afijn, vakantie! 

Morgenvroeg gaan we vroeg op pad, naar Mono Lake en een 18e-eeuws verlaten cowboydorpje genaamd Bodie. 

Gegroet allemaal, dank voor lezen van ons blog, we lezen jullie reacties!

E&J

Reacties

Jacqueline 19-06-2014 04:49 {{button-21960}}

Vanmorgen was ik zomaar getuige van een heel plechtig moment: een meisje, ongeveer 5 jaar, die haar eed aflegde als 'junior ranger'. Ze werd eerst overhoord door een hele aardige ranger die er heel serieus werk van maakte. Na de vijf vragen goed beantwoordt te hebben, moest ze haar hand opsteken en de ranger nazeggen: "I solemny swear......." En de rest..... Leuk om het hele serieuse gezicht van het meisje én haar ouders te zien. Een onverwachte belevenis in het grote bos ;-) Vandaag zowaar nog even heerlijk geshopt in dit geweldige plaatsje (8000 inwoners waarvan opvallend veel Mexicanen) en overhemdblouses met lange mouwen gescoord, erg handig als je niet meer in de zo'n mag lopen en we toch nog 35 graden tegemoet gaan in Yosemity. Het is bizar te ervaren dat we gisteren nog in de 45 graden van Death Valley reden en vanmorgen wakker werden met bergen en besneeuwde toppen. Het kan hier allemaal! En natuurlijk genieten we ook mee van het Oranje feest, in het bos hoorden we van de gewonnen wedstrijd van een Amerikaanse mevrouw die ons Nederlands hoorde praten. Zo vriendelijk zijn ze hier. Inderdaad, ik heb mijn vooroordelen over Amerikanen al bijgesteld. Have a great day!

Jan M 19-06-2014 09:35 {{button-21966}}

Vervelend, Jacq, die allergie; sterkte en beterschap! Leuk jullie verslagen te lezen. Jullie ervaring (in een dag van 45 graden in het lage Death Valley naar ijskoude sneeuwtoppen van de Sierra) is zo herkenbaar. Wij vonden het ook bizar, maar deze bizarre belevingen maken de USA zo leuk. Ja, en die Amerikanen daar aan die kant van de States vinden Europeanen en vooral Nederlanders altijd interessant. Dan heb je zo contact. Ik zag dat jullie de wereldberoemde bakker in Bishop (van Nederlands komaf) ook al hebben bezocht. Nou, Sjé en ik gaan dit weekend ook lekker een weekje naar de zon (Kreta). Genieten we de komende week alle vier van vakantie! Have fun!

jet 20-06-2014 00:01 {{button-21992}}

hoi Jacq en Erik
Wat hebben jullie het leuk en wat een prachtige plaatjes.
Vervelend Jacq die zonneallergie hopelijk snel minder.
Zo leuk om mee te lezen.
groet Jet
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan