Tufa's en spookcowboys

Door E. van den Berg - A long time ago

Yosemite National Park, 19 juni, 19.22u

Hoi allemaal, 

We zitten hier in ons laatste park, 3 nachten in Yosemite View Lodge in El Portal. We hebben een kamer met vide waar een tweede kingsize bed staat, maar die zullen we dus niet gebruiken, nu we geen ruzie hebben.....(haha). Alle hotels en lodges tot nu toe hadden twee 2-persoons bedden. De mooiste Lodge was in Zion, maar deze mag er ook zijn. Ik weet niet wat de kamer kostte, maar met minder had het ook goed overnachten geweest....

vanmorgen zijn we begonnen in Mono Lake, zie de nieuwste foto's, een zoutwatermeer dat steeds minder water krijgt, zodat er wen wet is aangenomen die het waterniveau naar een bepaald peil,moet terug brengen. Hier leven heel bijzondere 'brine shrimps' en zoutwatervliegjes, waar miljoenen trekvogels op doortocht naar Z-Amerika en andersom fourageren. Om te voorkomen dat het water te zout wordt (en de shrimps verdwijnen) is er een minimum/maximumlevel ingesteld om water voor Los Angeles en San Francisco aan deze omgeving te mogen onttrekken. We waren hier al vroeg, en het was een heel serene sfeer die hier hing. Genieten! 

Daarna doorgegaan naar Bodie, een ghosttown die in de jaren 80 van de achttiende eeuw boomde toen er goud werd gevonden. Alles staat erboven zoals het in 1890 of zo werd verlaten na een grote brand. 

Morgen gaan we heerlijk hiken, we hebben er zin in. jullie horen nog! 

John, heel hartelijk gefeliciteerd met je 83e verjaardag!

Jan en Sjé, geniet op Kreta!

Groet, E&J

Reacties

John Vegt A long time ago

Hoi Jacq en Erik,
Fijn dat jullie belden voor mij 82ste verjaardag. Volgend jaar ben je welkom op mijn 93ste!
Fijne wandeling!

Hartelijke groet
John
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!