Waterfall wonders

Door E. van den Berg - A long time ago

20 juni, 18.00u, El Portal, Gateway to Yosemite.

vandaag hebben we de Mist Trail gelopen. Een vijftien km lange hike met een hoogteverschil van ruim 600meter en op sommige stukken heel steil. De trail heet zo omdat de onderste van de twee watervallen (de Vernal Fall, 90m hoog) een geweldige watersproei over het pad veroorzaakt, zodat het lijkt alsof je in de mist loopt. De trail gaat verder omhoog naar de top van de 180m hoge Nevada Falls. Overal bordjes: kijk uit, gladde rotsen, als je in het water terecht komt ben je dood! Elk jaar zijn er zo'n 200 waaghalzen die voor een nog mooiere foto of een koel bad, worden meegesleurd door het water en over de rand verdwijnen. Jacq maant mij altijd voorzichtig te zijn en niet te dicht bij de rand te gaan staan. Het was een mooie maar wel vermoeiende hike. Nu genieten we allebei van een lekker koud biertje, gaan zo even douchen en de plannen voor morgen bedenken. Onze laatste  dag in het echte wilde Westen. 

Groet, E&J

 

Reacties

Dinie Vegt A long time ago

Als ik jullie avonturen lees dan hebben jullie geen last van hoogtevrees.Wat zullen jullie Nederland plat vinden bij thuiskomst!
Veel liefs,
Dinie

Hans en marion A long time ago

Gelukkig hebben jullie het er levend van af gebracht! Wat een mooie en sportieve vakantie.
Groetjes en tot gauw in het vlakke nl.

Jan A long time ago

Negen jaar geleden deden Erik, de kids en ik deze prachtige trail ook al eens. En ook toen heb ik plaatsvervangende doodsangsten uitgestaan omdat Erik constant foto's en filmpjes wilde maken heel dicht bij het gevaarlijke randje van de hoogste waterval. Wat is dat toch met die jongen? Gelukkig is het weer goed afgelopen. Veel plezier nog de laatste dagen in die ongelooflijk mooie natuur. Yosemite is veruit mijn favoriete park om te hiken.
X jan, ook van sjé!

Maarten en Erica A long time ago

We volgen jullie nog steeds hoor! wat een avontuurlijke en sportieve vakantie!
En die prachtige foto's. Veel plezier voor de laatste dagen!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
11 en 12 december: online infodagen met webinars, live Camper Q&A én persoonlijke adviesgesprekken (Zoom)
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!