Dag 4: Everglades

Door S.F. Postmus - 08-04-2014 04:38

Vandaag een rustig dagje, maar wel een lange reis voor de boeg. Vanmorgen rond 9 uur vertrokken richting Sarasota. Via highway 41 door de Everglades gereden. We zijn aangegaan bij het (via dit blog geadviseerde) Oasis Visitor Center, waar we verschillende tips kregen. We hadden alle tijd, dus alle tips opgevolgd. Eerst zijn we over een grindweg gereden, waar langs de kanten erg veel zonnende (wilde) Aligators lagen. Daarna bij Kirby Storter Roadside Park over een loopbrug gelopen. De natuur is hier erg mooi en hier wordt dan ook veel rekening mee gehouden. Aan het einde van de loopbrug kwamen we bij een klein ondiep water, waar de Aligators hun eieren leggen. We hebben hier jonge Aligators gezien. 

Nadat we weer wat meer richting de bewoonde wereld gingen, was er een klein cafetje waar we wat hebben gegeten. Voor de dorst hadden we flessen water bij, deze gingen snel leeg. Gelukkig hadden we er veel. Het was vandaag hier echt super warm (94º F= 36ºC) maar gelukkig niet bedrukkend. In het begin een lange broek aan, maar uiteindelijk toch maar gekozen voor de korte broek. De anti-muggen melk heeft ons goed beschermt! Aan het einde van het park was nog een Visitor Center, waar we manatee's (zeekoeien) hebben gespot. 

Daarna zijn we doorgereden naar Everglades City. Hier wilden we een ritje op een airboat maken. Hiervoor hebben we wel een uurtje moeten wachten. Helaas door het lage water hier geen Aligators gezien, het water was te zout. Dit is wel de reden dat we langs de grindweg zo veel Aligators gezien hebben! Er was wel een groep met wasberen, die onze gids heeft gevoerd. Het was echt een bijzondere ervaring om op een airboat te varen. Zeker als het gas voluit ging.

Vanuit de Everglades zijn we verder gereden over de highway 41, tot voorbij Naples. Hier een hele poos over gedaan. Er zijn daar heel veel verkeerslichten en het was ontzettend druk op de weg. Daarom uiteindelijk verder gereden over de I75 (4-6 baans weg).

Uiteindelijk om 19:00 aangekomen bij het AmericInn in Sarasota. De kamer ziet er prima uit. Zijn eerst een hapje gaan eten, waarna we ieder in ons eigen kleine tweepersoonsbed gaan slapen. Wel aan toe, na deze lange reis. 

 

Morgen via Busch Garden in Tampa (pretpark / dierentuin) naar Orlando. 

 

Reacties

linda en donny 08-04-2014 07:37 {{button-19236}}

Wat super vet joh die dieren die je van dichtbij inhet wild gezien hebt. Vonden jullie dat niet een beetje eng?
Super mooie fotos, we reizen als het waren met jullie mee hihi
Nou jullie hebben wel watbeters te doen dan lezen dus groeten uit boxmeer en zorg maar dat jullie heel terug komen.
Xxxx

mama 08-04-2014 08:55 {{button-19238}}

wat zullen jullie genieten van deze reis prachtige natuur het is net of je naar film kijkt maar dan met je eigen kinderen in de hoofdrol jullie zullen nu nog wel slapen uitrusten voor een dag vol avontuur. liefs

Tjimkje 08-04-2014 16:28 {{button-19245}}

Wat een super omgeving ik kijk er elke ochtend naar uit om jullie verslag te lezen en geniet met jullie mee gr mem

maria giezen 08-04-2014 23:35 {{button-19251}}

Wat een prachtige natuur!Neem de tijd om van alle mooie dingen te genieten.groetjes van ons.

Nanda 12-04-2014 19:20 {{button-19319}}

Erg mooi, die dieren zo dichtbij.

Pas op dat je niet uit bed valt ;)
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
24 februari infodag in Zwolle:
presentaties (o.a. Kids go West), camper bekijken, persoonlijk adviesgesprek
Meld je aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan