Dag 12: Via Chimney Rock naar Asheville

Door S.F. Postmus - A long time ago

Vanmorgen vroeg (om 7:30) vertrokken vanuit Charleston aangezien we vandaag bijna 500 km moesten rijden. Onderweg gestopt voor het ontbijt en nog een paar keer extra omdat het toch wel een lange rit is, al rijd het verkeer lekker door. 

We worden hier regelmatig door vrachtwagens ingehaald (met zo'n 115 km/h). In het begin hadden we nog vlak landschap, daarna wat lichte heuvels. En bij North Carolina reden we over/tussen de bergen.

We hebben een heel stuk op de snelweg gereden, waarna we een afrit hebben genomen om naar het dorpje Chimney Rock te gaan. Het is een klein dorpje met een prachtige uitstraling. Het ligt aan een riviertje met veel rotsen. Vanuit dit dorpje is een weg die je al zigzaggend leidt naar een parkeerplaats op de berg. Omdat de lift het niet deed moesten we heel wat traptreden op voordat je kunt genieten van een prachtig uitzicht.

Bovenop de berg waaide het echt ontzettend hard. We hebben ons echt goed vast moeten houden. We zijn ook nog naar de Hickery Nut Waterfalls gelopen.

Al met al een vermoeiende tocht maar zeker de moeite waard. 

 

Daarna zijn we verder gereden naar ons hotel, waar we om 16:30 zijn aangekomen. Helaas hebben we een rokers kamer en het stinkt dan ook echt. Op naar de Walmart, en ja hoor 3 febreze geur-gels doen wonderen. Het ruikt hier nu naar bloemen.

Het is hier verder ontzettend koud. Zelfs een heel klein beetje sneeuw. Dit is wel echt een flinke omschakeling!

Reacties

Willianne A long time ago

Wat ziet het er daar mooi uit en wat een leuke foto's! Jammer dat het daar ontzettend koud is. Heel veel plezier de komende weken nog! groetjes Willianne

Tjimkje A long time ago

Het is wel een lange rit maar wat een prachtige omgeving weer het is dan ook elke morgen fijn om jullie te volgen xxx
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!