Dag 14: Via Blue Ridge Parkway naar Roanoke

Door S.F. Postmus - A long time ago

Vandaag ruim 8 uur in de auto gereden. We hebben echt prachtige natuur gezien. We zijn via de Blue Ridge Parkway naar Roanoke gereden. Waar we max. 72 km/uur mochten rijden. We zijn bij Asheville naar het Visiter center geweest, waar we verschillende kaarten hebbben meegekregen en ook hoorde dat een bepaald stuk weg was afgesloten. De totale weg is ruim 469 mijl, vandaag hebben we 213 mijl afgelegd (van mijl 343 t/m 120). Morgen rijden we verder over deze weg richting Charlottesville tot mijl 0.

 

Vrij vooraan in het park zijn we uitgestapt om naar de Crabtree Fall te gaan kijken.

De tocht hier naar toe is voor echte avonturiers. Op het pad zijn heel veel boomwortels en stenen, bij bijna iedere stap uitkijken waar je je voet neer zet. Ook veel hoogteverschil in deze route.

Maar we zitten vandaag ook in de bergen dus dat was te verwachten. Toen we hier een rondje hadden gelopen zijn we verder gereden naar andere watervallen (Linville Falls). Ook hier naar toe was het een eindje lopen, het pad was absoluut niet vlak. Maar wel een stuk makkelijker te belopen.

Inmiddels waren we alweer vooraan in de middag en hadden we nog niet veel mijls gereden. We besloten daarom ook geen paden meer te bewandelen en alleen nog maar te rijden. We zijn onderweg verschillende wilde dieren tegen gekomen. Zo hebben we eekhoorntjes, herten, kalkoenen, fazanten en heel veel verschillende vogels gezien. In de bergen was de natuur nog niet zo ver, helaas nog niet zo veel blad aan de bomen. Beneden was het al wat groener, met op sommige plekken kleurige bloesem.

Om 8 uur aangekomen bij ons hotel, de Sleep Inn Tanglewood in Roanoke. Ze zijn hier bezig enkele kamers terenoveren. Onze kamer, ziet er prima uit. De ene helft is slaapgedeelte en de andere een woongedeelte met zelfs een bank en de badkamer.

De receptionist gaf ons de tip om bij het "The Great 611 Steakhouse" te eten. Hier heerlijke steak gegeten voor een belachelijk lage prijs. Een echte aanrader.

 

Reacties

mama A long time ago

Dag Sietse en Suzan wel een heel mooi natuurgebied op de foto een ree te zien en watervallen,mooi.Ja en ik zie jullie ook met ,n jas aan, het is er dus ook wat frisser. Voor mij is het nu 23 uur . Morgen weer een gezellige dag.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!