Dag 18: Laatste dag DC

Door S.F. Postmus - A long time ago

Vanmorgen na iets wat uit geslapen te hebben, waren we om 10 uur bij het Capitol. Vandaag was het gelukkig wel open. Het is hier allemaal heel strikt. Zelfs een flesje water mag niet mee naar binnen. We hebben binnen eerst een film over het ontstaan van het Capitol gekeken.

Waarna we een tour hebben gedaan. Een erg mooi gebouw, met heel veel sierwerk, natuursteen vloeren en lood zware deuren. Helaas konden we niet in de koepel en de vergaderzaal van de regering. We waren dus ook vrij snel uit gekeken. 

Via de National Mall naar het National Museum of Natural History geweest, waar vooral de fossielen van dinosaurussen, opgezette dieren en de evolutie veel indruk op ons hebben gemaakt. 

Voor jong en oud is dit museum leuk op gezet. En zoals wij een bezoek aan een museum in NL niet veel aan vinden. En is het een echt vermaak om hier rond te mogen lopen. Na alle zalen te hebben gezien, zijn we terug gegaan naar ons hotel om uit te rusten voor de honkbalwedstrijd deze avon avond. 

Om iets na zevenen zou de wedstrijd tussen de Los Angelos Angels en de Washington Nationals beginnen. Vanuit onze hotelkamer kunnen we het Nationals Park zien, dus rond half 7 richting het Stadion gelopen. 

Zoals ook bij de ijshockey wedstrijd is er ook buiten het stadion veel te doen. Zo hebben ze van een aantal zeecontainers een ruimte gemaakt waar live muziek gespeeld wordt. 

Na het volkslied was het time to play ball. We zaten op de 3e ring van het stadion, naast een stel dat ons gelukkig een aantal dingen kon uitleggen. 

In de 4e inning kwamen de Nationals met 0-1 voor. Echter wisten de Angels in de 8e inning de stand om te keren door een aantal goede slagen naar 4-1. In de laatste inning kregen we de enige home-run van de wedstrijd te zien. Eindstand 4-2. Helaas geen winst voor het thuisteam, maar een hele beleving. 

 

Morgenvroeg met de trein naar New York. 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!