Dag 5 - Omgeving Buona Vista

Door B.J. Diender - A long time ago

Vanmorgen rustig aangedaan. Rond een uur of 10 op pad richting Buona Vista. Een heel ander stadje dan die we de laatste dagen hebben gezien omdat heel veel gebouwen in het historisch centrum van steen waren gebouws. Rond 1850 waren ze daartoe over gegaan omdat er toch wel erg veel huizen afgebrand waren, zelfs de brandweerkazerne. 

We hebben ook een stukje door een woonwijkje gelopen. Het is verbazingwekkend hoeveel verschillende soorten huizen je ziet en in welke staat ze zijn. Er zijn goed onderhouden huizen maar deze zijn zeer in de minderheid. De meesten zijn niet zo goed onderhouden en om het huis is het vaak een rommeltje. Je kunt vaak ook niet zien of een huis nu wel of niet bewoond is. En toch heeft het wel wat. Die amerikanen verdoen hun tijd niet aan tuinieren en het straatje vegen. 

Terwijl we daar liepen te wandelen zien we zo vier rendieren voor ons de straat over steken. Dat moet natuurlijk worden gefotografeerd en ze lieten ons heel dichtbij komen. Als zulke beesten en misschien ook nog beren door je straat dwalen zal het ook wel niet heel veel zin hebben om je tuin te onderhouden. Kippen houden is ook niet erg succesvol, denk ik.

Het is ook wel grappig om te vertellen dat ik helemaal verliefd ben op die mannen hier. Hele stoere mannen! Zoals Joris in Divorce maar dan nog veel stoerder. Uiteraard een houthakkersbloes of jack, een muts op en laarzen aan. Vaak een baard en daardoor woest aantrekkelijk! Die mannen rijden dan ook bijna altijd in zo' n grote 4wheeldrive zoals een Ford of een GMC. Vaak een hele oude maar je ziet ook hele mooie nieuwe. En het allerstoerst zijn die mannen die in van die hele grote trucks rijden. Die auto's zijn zo mooi. Ik word er iedere keer vrolijk van als er weer 1 voorbij komt.

Ben komt er beetje bekaaid af want mooie vrouwen  hebben we hier nog niet gezien. Aan mode doen ze niet, make-up gebruiken ze niet en de kapper bezoeken is waarschijnlijk zonde van het geld.

Na Buena Vista zijn we richting de bergen gereden om daar bij een warmwaterbron te gaan kijken. Het bleek dat het een heel resort betrof dus daar zijn we verder niet in geweest. Dat bewaren we voor Glenwoord Springs waar we Bente ontmoeten.

Vervolgens hebben we nog een plaatsje bekeken en zijn vervolgens weer terug gereden naar onze camping. Daar konden we, zij het met de jas aan, lekker in het zonnetje een flesje bier drinken. 

Het was vandaag lekker weer. Je moest wel een jas aan maar de zon scheen lekker. Er was nog wel wat wind. De combinati zon en wind heeft er voor gezorgd dat we nu alletwee met een lekker rozig hoofd in de camper zitten. 

Reacties

marij A long time ago

He there cowboys. Zo te lezen vermaken jullie je prima. Geniet ervan, en vergeet vooral niet te schrijven. Kus

Lenny Jager A long time ago

Geweldig om jullie verhalen te lezen wat leuk om zo op de hoogte te blijven van al jullie avonturen ik wil ook naar zo'n land met al die mooie mannen (sorry Ben). Geniet lekker en heeeel veel plezier

Dochterlief A long time ago

Wauw, maak even foto´s van die Amerikaanse Jorissen ;-)
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!