Dag 6 - Buona Vista - Gypsum

Door B.J. Diender - 17-04-2014 04:07

Vanmorgen rustig vertrokken naar Leadville, een mijnwerkersstadje. Net als in de andere dorpjes die we tot nu toe hebben bezocht leek ook hier de tijd te hebben stilgestaan. We zijn de hoofdstraat even doorgelopen maar ook hier lijkt de recessie of krimp te hebben toegeslagen want er zijn weinig winkels en weinig mensen. Wel was het heel koud. Wat zijn we blij met onze wandelschoenen en gewatteerde jasjes. Dat jasje zit heel lekker over een t-shirt, een vest en nog een vest. Zo koud is het dus!

Vervolgens zijn we door het San Isabel Nationaal Forest gereden.  Zoals de naam al doet vermoeden hebben we hier veel naaldbomen gezien. Aan het eind van deze route ligt Mintum. Een heel ander plaatsje dan we tot nu toe hebben gezien. We komen nu in het skigebied waar Aspen ligt, de thuisbasis van Lindsay Vaughn, Amerika's beste skister. Mintum is dus een wintersportplaatsje. Het lijkt ook wat welvarender en verzorgder. Maar wel koud. En dan lopen er dus mensen in driekwartbroek en t-shirt. Zijn wij dan zulke watjes of zijn zij niet goed? 

We hebben in een zaakje een heerlijk broodje gegeten met daarbij een kop koffie die goed te drinken was. Want echt een koffiecultuur hebben ze hier niet. Herinneringen van slootwater wat voor koffie door moest gaan hebben ons al een aantal keren overvallen. Het leuke van dit tentje was dat je daar uitgebreid kon ontbijten en lunchen en dat ze tijd besteden aan het maken van eten. Op een bordje stond ook geschreven dat het maken van goed voedsel tijd vraagt; excit McDonalds. Ook verkochten ze hier kunst. Het geheel was een gezellige kakelbonte zaak.

Het laatste stuk van vandaag ging over de snelweg naar Gypsum. Al met al hebben we vandaag maar zo'n 160 km gereden. We zijn nu zo'n 50 km voor Glenwood Springs waar we Bente morgen zien!

Toen we op deze camping aankwamen zagen we nog een camper staan van hetzelfde verhuurbedrijf dan waar onze camper van is. Een gronings echtpaar is daarmee op reis. Gelukkig was het hier een stuk aangenamer van temperatuur dus hebben we gezellig met z'n vieren aan de picknickbank zitten praten.

Rond een uur of 5 zijn we nog een stukje gaan lopen. Ook deze camping ligt weer aan een rivier. We hebben daar bomen gezien die bijna omver zijn gezaagd door bevers. Jammergenoeg hebben we geen bevers gezien.

Ben heeft zich nog even uitgeleefd op het maken van een vuurtje naast de camper. Iedere plaats heeft een vuurplaats en een picknickbank. Hout is er genoeg te vinden dus  een vuurtje is snel gemaakt.

Bente is inmiddels bij de broer van haar gastvader in Denver. Zij gaan morgen met de trein van Denver naar Glenwood Springs, een tocht van 5 uur in een trein met een glazen dak. Hoe dat is horen we morgen van haar.

Reacties

Nathalie 17-04-2014 09:41 {{button-19412}}

Wat geweldig om al jullie avonturen te lezen. Het moet daar wel erg mooi zijn als ik dat zo allemaal lees. Wat een geweldige tijd zullen jullie daar hebben.

Liefs Nathalie

Bennie en Drien 17-04-2014 15:10 {{button-19419}}

Hoi Ben en Gerrie,

super die reisverhalen.Ga vooral zo door. Spannende dag morgen. Doe Bente de groetjes van ons en we lezen het morgen wel weer. Have fun!!! Bennie en Drien
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan