Dag 9 - Glenwood Springs - Moab

Door B.J. Diender - A long time ago

Vanmorgen alweer vroeg uit de veren omdat er weer een reisdag op het programma stond. Omdat nog niet alle douchegebouwen op de camping open waren zijn we met de camping naar het douchegebouw gegaan. Kon ook prima want daarna konden we gelijk van de camping af.

Het weer was wat somber vanmorgen met een enkel spatje regen. We reden weer rustig op de Highway 70 naar het westen en alsnel verlieten we Colorado om Utah binnen te rijden. En weer vielen we van onze stoel van verbazing dat een landschap binnen zo'n korte tijd volledig kan veranderen. We zitten nu in de rode rotsen die, volgens mij, op iederen voorkant van reisgidsen van Amerika staan. Het is een heel wonderlijk landschap met weinig groen.  Eigenlijk alleen in het dal, voorzover we nu weten. 

We kwamen al mooi op tijd op een camping aan. Daar wilden ze weten of we een amerikaanse telefoon hadden en wat het nummer is. Nu hebben we van Bente haar gastvader een amerikaanse telefoon gekregen maar we hebben geen idee welk nummer daar bij hoort. Vervolgens wilde die mevrouw ons nummerbord weten. Dit zijn we niet gewend. Overal waar ze zijn geweest wat het klaar als we hadden betaald. Maar we denken dat ze informatie willen hebben voor het geval er iets gebeurd of wanneer je na een paar dagen nog niet terug bent. Er zijn hier namelijk heel veel fietsers.

Ondertussen was het prachtig weer geworden. Echt korte broekenweer! Bente is vandaag weer met de trein van Glenwood Springs naar Denver gegaan. Van haar kregen we bericht dat ze in de sneeuw zaten. Boffen wij even! Op de camping is ook de mogelijkheid om een was te draaien dus dat hebben we eerst maar even gedaan. Alles weer lekker schoon voor de tweede week.

Daarna moesten we op zoek naar propaangas om te kunnen koken. Ook dat is gelukt dus toen was het tijd om Moab te gaan bekijken. Alles in dit kleine stadje draait om de 2 Nationale Parken en alle activiteiten die je daarin kunt doen. Dit Paasweekend is er ook een evenement voor Jeeps dus het is hier behoorlijk druk maar wel gezellig. Op de camping staan weer hele grote caravans. Je wilt niet weten hoeveel grote campers we vandaag hebben gezien met een auto er achter die ze meenemen om op plaats van bestemming vervoer te hebben. Zoals Ben zegt: ze sappelen hier niet. 

Morgen gaan het Archer National Park in. Kijk allemaal maar eens op internet wat voor mooie plaatjes je daar ziet en geniet met ons mee wanneer wij daar rondlopen morgen!

 

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!