Dag 16 - Corpus Christi

Door B.J. Diender - 28-04-2014 04:51

Vanmorgen heerlijk wakker geworden in een echt bed! Uiteraard was het bed al opgemaakt gisteren. Nu is dat hier niet zo heel veel werk. Alleen een onder- en bovenlaken. Niks geen gepruts met dekbedhoezen!

We hebben allemaal uitgeslapen vanmorgen. Rond 11 uur was iedereen klaar (behalve grandma want zij heeft een ander dag/nachtritme) en gingen we buiten de deur ontbijten. Dat is hier heel gewoon. We gingen naar een restaurant waar we nog 20 minuten buiten moesten wachten voordat er plek was. Ook dat is heel gewoon. Het was een mexicaans restaurant met mexicaans eten. Voor ons ontbijt hebben we ensiladas gegeten. Heerlijk en wel zo machtig dat we de hele dag geen trek meer hadden.

Vervolgens zijn we naar de H.E.B. geweest, een supermarkt nog groter dan de Walmart. Het is leuk om te kijken welke groenten ze hier verkopen. Ik zal deze week een keer stamppot boerenkool maken want dat ligt hier vers in de winkel. Toen ik vertelde dat dat winterkost is bij ons gaf oma als oplossing dat we dan de airco wel wat hoger zetten.

We leven deze week met Larry, Susan, grandma en Bente + 9 katten, 4 paarden en 2 honden. En dan loopt er buiten nog een buurtpauw genaamd Moses.

Na de boodschappen heeft Larry ons de school van Bente laten zien. Ook dat is weer 'big'. Vanaf de voorschoolse opvang tot de highschool zit allemaal op 1 groot complex. In totaal zitten er 6000 kinderen in de de leeftijd van 4 (geloof ik) tot 18 in verschillende complexen. Ik zag de elementeryschool, junior- en highschool. Daarbij zijn alle sportvoorzieningen die je kunt bedenken, een mega parkeerplaats voor de gele schoolbussen, een theaterzaal/auditorium, bibliotheek, een administratiekantoor, een gebied met water voor de biologielessen. Ik vergeet vast nog het nodige maar waarschijnlijk krijgen we deze week een rondleiding op school.

' s Middags hebben we aangelummeld. Bente en ik hebben een spelletje rummikub en yathzee gedaan. Larry en Susan gingen ook hun gang en Ben heeft lekker even geslapen. Niemand zit hier buiten maar lekker binnen  met het licht aan. Buiten is ook niets ingericht om daar te kunnen zitten. Nu is het nog niet echt warm, zo'n 30 graden maar als het zomers echt warm is dan kan ik me er wel iets bij voorstellen.

'S Avonds zijn we naar de rodeo geweest. Een heel spektakel. Het was in een overdekte zaal waar ook concerten worden gegeven. Veel van de bezoekers waren passend gekleed in country style. Ook veel kinderen liepen op cowboylaarzen. De rodeo begon met stoere mannen die op een ongezadeld paard moesten blijven zitten. Het paard had een band om zijn achterlijf die heel strak was getrokken en daarom ging hij zo bokken. De man die er het langst op kon blijven zitten had gewonnen. Menigeen bleef niet zo heel lang zitten of het was meer liggen. Als je dan ziet hoeveel klappen die rug krijgt dan kun je bedenken dat het niet echt prettig voelt. 

Tussen de verschillende onderdelen was een soort clown die de tijd volmaakte. Dit deed hij o.a. met kinderen van een jaar of 6 die op een bokkig schaap moesten blijven zitten. Dat was komisch! Daarna kwamen de rodeorijders op een paard met zadel. Daarna gingen ze lasso werpen om een kalf om vervolgens dat kalf op de rug te gooien en zijn 4 poten vast te binden. Persoonlijk vond ik dit niet zo'n leuk onderdeel. Als laatste onderdeel moesten de rijders op een stier blijven zitten. Het was de bedoeling dat ze 8 seconden bleven zitten. Er waren maar 2 die dat volbrachten. De rest lag er voortijdig af. 

Het was een hele belevenis om dit mee te maken en zo tussen de lokale bevolking te lopen. Het is wel grappig dat wij met z'n 3en dan misschien de enige nederlanders zijn. Het is ook leuk om te zien hoe Bente haar woordje doet en de gebruiken allemaal heel gewoon vindt. 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan