Dag 18 - Corpus Christi

Door B.J. Diender - A long time ago

Vanmorgen op tijd opgestaan om Bente naar school te brengen. Als een amerikaanse mom reed ik in de Toyota Corolla met automaat naar school om Bente af te zetten. Op de terugweg een klein eindje te ver gereden dus maar weer omkeren en bij de goede weg afslaan.

Ben is met Larry naar de sportschool geweest om een uurtje te spinnen. Hij kon meekomen met de vaste gasten. 

Vandaag was het weer bijna 37 graden en we hadden met Bente afgesproken om vanmiddag naar het strand te gaan. Larry heeft ons verteld dat we hier ontzettend snel zullen verbranden omdat we zo veel dichter bij de evenaar zitten dan wij dat in Europa doen. Het leek ons daarom niet verstandig om eerste de hele dag met z'n 2en aan het strand te gaan liggen en daarna met Bente nog een paar uur. 

Daarom zijn we maar naar het winkelcentrum gegaan waar het lekker koel was. Ik weet dat ik in herhaling val maar er waren weer een aantal hele grote winkels bij. Tussen de middag lekker van de Thai gegeten en dat alles in een prettig klimaat Vervolgens zijn we naar een winkel geweest waar westernkleding en -laarzen te koop waren. En ook weer niet een beetje, nee, heel veel! Omdat Ben nog steeds gek is van die laarzen had hij er wel zin in om hier een paar te kopen. Tot hij de prijzen zag. De goedkoopsten kosten zo'n 150 dollar maar waren natuurlijk ook niet zo mooi. De duursten kosten zo'n 1200 dollar. We zijn dus zonder laarzen de winkel weer uitgegaan. Ze verkochten daar ook spijkerbroeken en het was me al opgevallen dat een beetje cowboy in een Wrangler loopt. Eentje met niet veel model, lekker hoog en en flinke riem erdoor. De winkel verkocht zowel alles voor heren, dames en kinderen. Ook was er een flinke keuze uit hoeden. Van de beroemde Stetson tot rieten zomerhoeden.

We hebben vanmorgen een interessant gesprek met Larry gehad over de regering in Amerika, het 2-partijenstelsel, de financiele situati, Obamacare en het recht. Boeiend om te horen. Veel mensen in Texas moeten niets hebben van Obama, een democraat. De meeste mensen hier zijn conservatief en stemmen op de republikeinen.

Vanmiddag hebben we Bente van school gehaald. Omdat we niet wisten hoe lang het was rijden van het winkelcentrum naar de school waren we een half uur te vroeg. We hebben lekker op een bank in de schaduw zitten wachten tot ze er aan kwam. Daarna naar huis om de zwemspullen en strandbenodigdheden te halen en toen naar het strand! We zijn naar Padre Island geweest, een kwartiertje rijden. Ze doen hier niet kinderachtig dus we konden de auto zo op het strand rijden. Mooi makkelijk, recreeeren voor de auto. De autosleutels en andere spullen konden ook lekker in de auto blijven. Dat kan ook heel goed maar dan moet niet iemand de auto op slot gooien. Daar kwamen we achter toen ik een paar foto's wilde maken met m'n telefoon die in de auto lag. Ook de telefoons lagen in de auto dus bellen ging ook niet. We hebben Bente, want die spreekt uiteindelijk vloeiend engels, naar een jonge man naast ons gestuurd met de opdracht om het telefoonnummer van Larry op te zoeken. Dat heeft ze gedaan maar toen ze terugkwam bedacht ze zelf al (heeeeeel slim) dat ze dan ook naar Larry moest bellen. Dus nadat ze heel hard om zichzelf had gelachen ging ze weer naar de man toe om te vragen of ze dan ook wel even mocht bellen. Waarschijnlijk had ze het nummer van Susan want er werd niet opgenomen. De man bedacht dat hij die rare snuiters maar moest bellen en heeft naarEagles Key Lock gebeld. Na een minuut of 20 kwam er een busje het strand op met een meneer erin die binnen 1 minuut de deur open had. Wij 55 dollar armer maar we hoeven niets tegen Larry en Susan te vertellen over onze stommiteit. We hebben er met z'n 3en wel hartelijk om moeten lachen. 

Vanavond hebben we een traditionele hamburgermaaltijd gegeten met een salade, sausjes en een zak chips.

Reacties

Anry A long time ago

Vanuit een regenachtig Dordogne lezen we met enige jaloezie hoe heerlijk warm het bij jullie is :-) dat is toch wel bijzonder Gerry om je dochter in Amerika naar school te brengen en weer te halen. Geniet lieverd
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!