Dag 19 - Corpus ChristiOoO

Door B.J. Diender - 30-04-2014 05:48

Ook hier beginnen we al wat routine te krijgen bij onze dagindeling. Bente en ik staan rond kwart over 7 op en dan breng ik Bente naar school. Ben staat voor 8 uur ook op en gaat om half 9 met Larry naar de spinningles. Vanmorgen was er een amerikaanse mevrouw die niet zuinig op hem was en hem flink heeft afgemat. Ondertussen ruim ik de ontbijtboel op, zet de vaatwasser aan en ga wat computeren en heb even contact met Ellen en Jesse. Vanmorgen wilden we even skypen maar dat ging niet omdat ik het wachtwoord van Bente niet wist. Morgen maar weer proberen (het wachtwoord weet ik inmiddels wel).

Tussen de middag zijn we met Larry wezen lunchen op de yachtclub (members only). Ze hadden daar heerlijke salades. Daarna hebben we even langs de boulevard gelopen langs de jachthaven. Dat was een mooi stukje maar verder heeft Corpus Christi weinig spectaculairs. Wel is er een grote leger- en marinebasis. Je ziet de boten liggen. 

Om drie uur hebben we Bente weer opgehaald. We waren iets te laat want onze tomtom weet hier de weg ook nog niet zo goed. We zijn even bij de voetbaltraining wezen kijken. Bente traint niet meer. De seniors hoeven niet meer, de juniors nog wel. Coach Lopez vond het leuk dat Bente haar ouders kwamen kijken en nam alle tijd voor ons. We mochten in de kleedkamer kijken. Iedere speler heeft haar eigen locker met naam. Verder hangen er in de kleedkamer allemaal fotocollage's. Ook zijn er een twaalftal regels waar 's maandags over wordt gesproken. Regels over dat je respect moet hebben voor anderen, dat je moet leren goed te communiceren, dat je van hard werken je passie moet maken etc. Ook op de verschillende borden stonden nog teksten. Deze vond ik wel mooi: Hard work beats talent when talent doesn't work hard. Er wordt veel aandacht besteed aan het mentale gedeelte van de sporters. Misschien kunnen we hier in Nederland iets van over nemen. Coach Lopez sommeerde de meiden om zich voor te komen stellen aan Bente haar ouders dus opeens stormden er een stuk of 20 meisjes op ons af. Heel lief! Allemaal netjes een hand geven en hun naam noemen. De coach was erg te spreken over Bente. Ze heeft 10 keer gescoord, verschillende assists gegeven en ze nam een goede plek in binnen het team. Mooie complimenten en voor ons mooi om te horen. Vervolgens zijn we naar de volleybalzaal gelopen waar de andere voetbalcoach volleybaltraining gaf. Deze coach was een jonge vrouw van 24. Ook zij was erg vriendelijk en vond het leuk ons te ontmoeten. Uiteraard moest ze samen even met Bente op de foto! Een mooie herinnering voor later. 

We hadden beloofd dat wij vanavond voor een nederlandse maaltijd zouden zorgen en wat is dan nederlandser dan boerenkool? Het ligt hier gewoon vers aan de stronk in de winkel dus ik begrijp niet waarom er bij ons altijd wordt gezegd dat eerst de vorst erover heen moet voordat je het gaat eten. Alle ingedrienten hebben we kunnen vinden, allemaal net even anders dan thuis. Thuisgekomen werden we wel een beetje met argusogen bekeken. Kool  en dan dan koken; dat hadden ze nog nooit gegeten. We hebben ze verzekerd dat we ze niet zouden vergiftigen. Na een uurtje stond er toch echt een pan boerenkool met worst op tafel inclusief schaaltje jus om het kuiltje mee te vullen. Gelukkig vonden ze het allemaal lekker! Susan begreep wel waarom dit wintereten is want je krijgt het er wel warm van. Als toetje hadden we een zomerse fruitsalade met slagroom gemaakt om het een beetje licht af te sluiten.

Vanavond zijn we even met z'n 3en naar een hele mooie boekenwinkel geweest om 'De bakkersdochter'  voor Susan te kopen. Het boek speelt zowel in Duitsland (Garmisch Partenkirchen) tijdens de oorlog als in Texas na de oorlog. 

Reacties

Anita 30-04-2014 08:21 {{button-19874}}

Super leuk om te lezen hoe jullie genieten van het Amerikaanse leven (en heel herkenbaar) Veel plezier nog!

France 30-04-2014 15:30 {{button-19889}}

Wat een prachtige reisverhalen en helemaal om te lezen hoe jullie je weg weten te vinden in "the American way of living". Leuk hoor! Ga verder met genieten/ enjoy your stay. Veel liefs xxx
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan