Dag 20 - Corpus Christi

Door B.J. Diender - 01-05-2014 06:37

Toen we vanmorgen wakker werden was het grijs en koud. Nou ja, koud; het was 21 graden maar het voelde kouder. Nadat ik Bente naar school had gebracht werd het nog donkerder en begon het te regenen met een paar flinke donderslagen. Ondertussen heb ik gezellig met Ellen geskypt en even helemaal bijgekletst.

Om een uur of 11 was het weer droog en hebben we drie fietsen achter in de truck gezet om aan de boulevard van Corpus Christi te gaan fietsen. Dit is het enige veilige pad in heel Corpus om te gaan fietsen. Het is zo'n 5 kilometer lang en loopt over de boulevard langs de baai. Bij de noemenswaardige zaken zijn we even blijven staan om naar de uitleg van Larry te luisteren. De boulevard loopt door tot de haven. Corpus is 1 van de weinige zeehavens van Amerika. Er kwam net een groot leeg schip binnenlopen om, waarschijnlijk, met ruwe olie te worden gevuld en dat naar ergens op de wereld te brengen. Ook staan er in de baai veel olieplatforms die olie oppompen en dat via pijpleidingen weer naar het vaste land transporteren. 

Op de heenweg langs de baai hadden we wind tegen maar terug was een eitje! Lekker met de wind in de rug.

Vervoĺgens zijn we wezen lunchen in een cafe-achtige tent waar het heel gezellig was. Larry en ik weer aan een salade en Ben een baconburger met een glas texaans bier. Vervolgens weer naar huis gegaan waar Ben muziek heeft liggen luisteren en ik buiten heb zitten lezen. 

Later op de middag hebben we Bente haar kast opgeruimd en gekeken wat we vast mee kunnen nemen naar huis. Dit om te voorkomen dat er straks een zeecontainer moet worden gehuurd om alles weer in Havelte te kunnen krijgen. Al met al nemen  we bijna 20 kilo mee terug. De komende 5 weken heeft ze meer dan genoeg kleren om aan te trekken.

Vanavond zijn we uit eten geweest met Larry, Susan, grandma en CAthy, Randy enFiona. Cathy is de coordinator voor de exchange studenten in en rond Corpus Christi. Fiona is een exchangestudente uit Hamburg die bij hen woont. Bente en Fiona kunnen het heel goed met elkaar vinden en hebben veel steun aan elkaar gehad op de momenten dat ze het nodig hadden.

UIt eten gaat hier wel een beetje anders dan bij ons. Waar het bij ons vooral ook een heel sociaal gebeuren is, is het dat hier veel minder. We hadden om 7 uur vanavond afgesproken en Cathy en Randy staan erom bekend dat ze meestal te laat komen, al viel dat vanavond ontzettend mee. We waren in BBQ-restaurant. Iedereen gaat voor zichzelf in de rij staan om zijn bestelling door te geven. Dat wordt dat voor je klaargemaakt. Vervolgens krijg je dat op een blad met een lege beker die je kunt gaan vullen bij de frisdrank. Als je alles op tafel hebt staan dan ga je eten ongeacht of de anderen ook zover zijn. Je wenst elkaar ook geen smakelijk eten. Bente weet ook niet hoe je dit zou moeten zeggen. Wanneer je je bord leeg hebt wordt het onmiddelijk weggehaald ongeacht of de anderen nog weleten. Een desert hebben we ook nog niet gehad en koffie na is ook geen gewoonte. Meestal sta je met een uurtje wel weer buiten. Het is voor heel efficient. Je wilt eten dus je krijgt eten. 

Maar we moeten wel zeggen dat alles wat we hebben gegeten wel heel lekker was en niet te vergelijken is met het voer van McDonalds.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan