Dag 21 - Corpus Christi

Door B.J. Diender - 02-05-2014 06:03

Vanmorgen weer hetzelfde  programma als de afgelopen dagen. Bente naar school gebracht en Larry en Ben zijn weer naar de sportschool geweest om een uur afgemat te worden door een amerikaanse mevrouw. Vandaag was het het ergst van deze week.

Ik heb ondertussen lekker een beetje aangerommeld. M'n koffer gereorganiseerd, was bij elkaar gezocht en het allerleukste: lekker een tijdje met vriendin Ellen gebeld! Het blijft toch allemaal wonderbaarlijk dat het kan. 

Om half elf hadden we een afspraak bij Bente haar school om een rondleiding te krijgen. Een seniorstudent nam ons op sleeptouw door de school. Allereerst moesten we ons melden en legitimeren. Daarna kregen we een sticker op met onze naam en de toevoeging van 'visitor'. Het schoolgebouw heeft maar 1 verdieping met een lange hal. In deze hal hangen boven aan de muur allemaal klassefoto's van heel veel jaren. Daaronder hangen foto's van alle sportteams van het afgelopen jaar. De foto van Bente haar soccerteam komt er volgend schooljaar te hangen. Verder is er een stuk muur gereserveerd voor herdenkingsstenen voor leerlingen en leraren (denk ik) die zijn overleden. En tenslotte staan er alle prijzen die de school, op welk vlak dan ook, heeft gewonnen. En dat zijn er heel wat. Wat opvalt is dat school laat zien dat ze trots is op de leerlingen. Dit werkt voor de leerlingen motiverend. Alles op school heeft met competitie te maken maar hard werken wordt beloond. En het belonen gebeurt o.a. door het te laten zien. School en leerlingen gaan niet voor een 6 maar voor een 'A', het hoogsthaalbare. Dit moet ook wel want om geplaatst te worden op een goede universiteit zijn cijfers heel belangrijk. Verder is de school groot. Er is een grote kantine waarin de leerlingen in 3 shifts gaan lunchen. We liepen in de gang toen de lessen gingen wisselen. Het is opvallend dat het wisselen van klas (de leraar blijft in zijn eigen klas) heel rustig gaat. Ook wordt er niet op en in de nabijheid van school gerookt want roken mag pas vanaf 18 jaar. Niet roken op school geldt ook voor de leraren. Het gaat er hier allemaal wel wat strakker aan toe dan in Nederland maar ik denk dat we er wel wat van over kunnen nemen!

Larrry moest werken vandaag dus wij zijn naar een sportwinkel geweest waar ze leuke sportschoolpakjes verkopen maar ook vishengels, tenten, schoenen, wapens, messen en kluizen om ze in op te bergen! Dus eigenlijk alles om buiten 'iets'  te gaan doen. En als je dat dan doet dan hoort daar wel de juiste outfit en uitrusting bij. Ben heeft een Levi's spijkerbroek gekocht. Die zijn hier echt heel goedkoop; 38 dollar. Als je daarbij bedenkt dat de dollar op dit moment 1,36 euro waar is dan kost die broek dus ongeveer 29 euro. En toen was het wel weer tijd om te lunchen. Dat hebben we gedaan in een brouwerij waar ze -tig soorten bier op tap hadden en een lekkere lunchkaart Toen we dat weer achter de rug hadden (wat absoluut geen straf is) zijn we, voor de laatste keer, Bente gaan ophalen uit school.

Vervolgens zijn we weer teruggereden naar een ander winkelcentrum. Daar hebben we een tijdje met z'n 3en rondgelopen en een lekker ijsje gekocht. Je kon een smaak ijs uitzoeken met daarbij iets van hagelslag, koekies, nootjes etc. en dat werd dan doorelkaar geschept. Op die manier kun je dus ook je ijsje al personaliseren. 

Vanavond hebben we kennisgemaakt met de oudste zoon van Susan en Larry. Om dat te vieren zijn we met z'n allen uit eten geweest. Ja, alweer! We zijn naar een visrestaurant geweest aan het water waar je heel mooi de zon onder kunt zien gaan. Maar helaas, er was vandaag geen zon en vanavond zagen we heel even een glimp. Uiteraard hebben we dat op de foto gezet. Wat we ook heel even zagen was een dolfijn. We zagen dat hij boven wat kwam maar toen kwam er een speedboot aan en was hij weg. We bleven opletten maar we hebben hem helaas niet meer terug gezien.

Dit was onze laatste dag met Bente in Corpus Christi. Het was een prachtige week waarin we uiteraard bij Bente waren maar ook heel veel hebben gehoord en geleerd over Texas. We hebben ook echt een kijkje in de keuken van dit amerikaanse gezin mogen nemen. Larry heeft ons veel op sleeptouw genomen en ons veel laten zien. Een unieke ervaring!

Morgen beginnen we aan het laatste deel van ons avontuur: New York!

Reacties

Ellen 02-05-2014 07:34 {{button-19936}}

Ik vond het ook even heel gezellig! Goeie vlucht vandaag en geniet van de "big city" NY xxx

Hermien 02-05-2014 19:26 {{button-19956}}

Wat leuk zo'n reisverslag, jullie laten ons mooi meegenieten van wat jullie allemaal meemaken. Veel plezier in New York.

marij 03-05-2014 19:16 {{button-19985}}

ha lieverds, zo te lezen gaat het beregoed met jullie daaro, maar wij beginnen jullie hiero wel te missen.
Geniet van NY en het laatste avontuur van jullie reis.
kus marij
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan