Dag 25 - New York

Door B.J. Diender - 06-05-2014 05:00

Vanmorgen vroeg opgestaan want we hadden tickets voor het Empire Statebuilding. Larry had deze voor ons geregeld en volgens ons had hij gezegd dat de enige mogelijkheid om daar naartoe te gaan maandagmorgen om 9 uur was. Volgzaam als wij zijn doen we dat dan. Het grote voordeel is wel dat het dan nog niet druk is en de korte rij die er stond liep gewoon rustig door. Ook hier moesten we weer door de security. Jas en tas in een bakkie en door zelf door het poortje! Jas ging goed, tas niet want Ben had zijn zakmes en 2 stenen (echt waar, hij sjouwt met stenen) in de tas. Deze moesten we dus inleveren en mochten we aan het eind van ons bezoek weer ophalen. Echt alles in dit gebouw is georganiseerd. Je loopt de hele route door die gangetjes gemaakt door paaltjes met touw. Dan kom je bij de liften en ga je naar de 80e verdieping. Daar is een expositie over de bouw in de jaren 30 van de vorige eeuw. Vervolgens ga je weer met de lift naar de 84e verdieping en daar kun je buiten om het gebouw lopen. Het uitzicht is adembenemend. Het is vooral leuk omdat we nu al een aantal dagen hebben rondgelopen dus ondertussen herken je ook zaken. UIteraard heeft Ben weer 101 foto's gemaakt. Hij is ondertussen net een junk! Alles wat hij ziet moet worden vastgelegd. Af en toe zeg ik tegen hem dat hij beter een mooi boek met foto's kan kopen dan heeft hij alles compleet! Nadat we alle kanten op hadden gekeken werden weer naar beneden geleid maar niet nadat we eerst door de shop moesten. Weer beneden aangekomen bleek dat we het zakmes en de stenen weer op konden halen op de 2e verdieping, daar waar ze waren ingenomen. We kregen een briefje en daarmee konden we langs alle rijen (en die waren inmiddels al een heel stuk langer). UIteindelijk hadden we ons zakmes en de stenen terug en konden we het gebouw verlaten.

Ons volgende doel was de Brooklyn Bridge. Een behoorlijk eind lopen maar er is onderweg zoveel te zien. De brug is prachtig! De voetgangers en fietsers gaan over de eerste verdieping en de de auto's razen daaronder. Rechts is voor de wandelaars en links voor de fietsers en dat gaan eigenlijk heel goed. De brug is heel lang, het duurt ongeveer een half uur om er over te lopen. Ook in New York hangen geliefden een slotje aan de brug, net als in Parijs. In Brooklyn kwamen we in een hele andere wereld terecht, leek het. Hier wonen veel gekleurde amerikanen. We zijn door een winkelstaat gelopen met allerlei soorten winkels, locale maar ook allerlei ketens. We hadden gelezen dat in Brooklyn ook een heel groot park ligt dat haast nog mooier is dan Central Park dus dat wilden we zien. Maar dat was wel een heel eind lopen! Uiteinelijk waren we in het park en kwamen we tot de conclusie dat het mooi was maar lang niet zo mooi als Central Park. En lag met name aan het feit dat dit park lang niet zo mooi is onderhouden. Er lag veel zwerfvuil en oud blad. Ook de paden waren  vaak niet erg goed onderhouden. Wel lagen er een aantal vijvers in, eentje met een heel mooi boothuis. Ook was er, net als in Central Park, een kleine dierentuin.

Vanuit het park zijn we door Brooklyn gelopen en dat was heel er mooi. Je vindt hier veel straten zoals je die in de televisieseries ziet. Van die huizen met een trap ervoor en nog een woonruimte beneden. Er is heel veel groen in de straten. Heel veel bloeiende bomen. We denken dat dit ook een buurt is voor mensen met hogere inkomens. De jonge vaders en moeders die we zagen waren hoofdzakelijk blank, zagen er succesvol uit en als we ze niet zelf met de kinderen zagen, zagen we het kind met een gekleurde oppas.

Uiteindelijk waren we de brug weer over in Manhattan en wilden we LIttle China en Little Italy nog zien want die waren we gisteren misgelopen. Little China was heel er leuk. Heel voor chinezen! (grappig he). Omdat het ondertussen al een uur of 6 was zijn we naar de chinees geweest. Een echte. We hebben heerlijk gegeten. Ben had vlees en ik had garnalen met groente. We kregen alletwee een bord vol maar geen rijst. Dat kregen we nadat we erom hadden gevraagd. Ondertussen konden we mooi naar de activiteiten op straat kijken. Na het eten hebben we onze weg weer hervat. We liepen door een straat met groentewinkels en viswinkels. Daar stond ook een grote emmer met kikkers. Grote kikkers, daar zit veel meer vlees aan dan die kikkers bij ons in de buurt. Omdat we toch onze voeten wel voelden en ik vandaag om de haverklap moest plassen was de volgende stop een hele mooie slijterij om een fles wijn te kopen en te plassen. Na deze stop zijn we doorgelopen naar het hotel. Daar hebben we even internet geregeld en zou ik voor de koffie zorgen. Dus heb ik me nog even naar de Starbucks gesleept. 

Al met al hebben we vandaag zo'n 20 kilometer gelopen. Zuidwest Manhatten en Brooklyn hebben we goed verkend.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan