Dag 28 - New York - Havelte

Door B.J. Diender - A long time ago

Onze laatste morgen in New York en in Amerika hebben we nog even genoten van een bekertje yoghurt met muesli. Daarna onze koffers ingepakt. We hadden nog mooi wat tijd om een bezoekje aan Macy's te brengen om de laatste souvenirs te kopen. Maar dat liep anders.

Beneden in de hal van het hotel vroegen we aan de mevrouw achter een balie waar je allerlei activiteiten kunt regelen of ze een taxibusje voor naar het vliegveld voor ons wilde regelen. Ze lachte ons bijna uit. This is New York, man. Het blijkt dat je een taxibusje een dag van te voren moet reserveren. De enige mogelijkheid om het vliegveld te komen was, volgens haar, om een taxi te nemen. Dat hebben we dus maar gedaan maar zodoende ging het bezoekje aan Macy's niet door. We waren wel heel vroeg op het vliegeld. Gelukkig konden we de grote koffers meteen inchecken en konden we zelf door het zoveelste security poortje. Daarna hebben we de resterende tijd etend en wandelend doorgebracht.

Het vliegtuig vertrok bijna 2 uur later dan gepland en was dus ook een uur later op Schiphol dan gepland. Wat maakt het uit. Rond 9 uur vrijdagmorgen stonden we dan toch weer op Nederlandse bodem.

Gelukkig konden we snel met de trein richting Meppel waar Ellen ons al op stond te wachten. Later op de middag konden we Jesse ook weer in onze armen sluiten.  Dan weet je meteen weer waarom het fijn is om thuis te komen!

Wat 4 weken geleden bijna onmogelijk bleek is dus nu een feit: de vakantie is voorbij. We hebben een fantastische vakantie gehad met als hoogtepunt het weerzien met Bente! Maar verder waren er ook heel veel hoogtepunten. We hebben van iedere dag genoten! De camper, het bezoek aan Texas en als uitsmijter de week New York. Heel verschillend maar allemaal fantastisch. 

Via dit blog heb ik voor onszelf een soort documentje gemaakt om dit later nog weer terug te kunnen lezen. Ik hoop dat we op deze manier ook anderen mee hebben kunnen laten genieten van onze avonturen in Amerika!

 

Reacties

Ellen A long time ago

👍👍👍👍Het was superleuk om te lezen, om zo toch een btje met jullie mee te leven. En, zoals eerder gezegd, je hebt je roeping gemist! Overdenk eens om schrijfster te worden ;-) Ik ben heel blij voor jullie dat jullie het geweldig hebben gehad maar ik ben ook blij dat jullie weer heelhuids terug zijn xxx

Hilma A long time ago

Ik heb inderdaad meegenoten van jullie reis. Wat een indrukken en wat leuk dat jullie zo goed ontvangen werden bij de gastouders van Bente en ook op haar school. Inmiddels zijn jullie weer terug en ook dat is weer goed. Jullie kunnen i.i.g. terug kijken op een prachtige reis!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!