Memphis

Door Nicky & Rianne - 10-04-2014 04:27

Vanochtend zijn we op tijd vertrokken, de rit naar Memphis was namelijk 500km. Rond kwart over twee kwamen wij aan bij het Elvis Presley's Heartbreak hotel. Het hotel ligt naast Graceland. We hebben dan ook besloten om na het inchecken direct een bezoek te brengen aan Graceland. We lopen richting de ingang waar we een tour besluiten te doen. We worden met een shuttle naar het huis gebracht waar we een koptelefoon uitgereikt krijgen. Door de koptelefoon horen we de uitleg terwijl we door het huis, tuin en verschillende bijgebouwen geloodst worden. Het is erg leuk om te zien hoe hij leefde op Graceland. Daarnaast is ook zijn graf te bezoeken op Graceland. Tevens was het ook leuk om het automuseum en het vliegtuig die hij na zijn dochter Lisa Marie heeft genoemd te bekijken, de rest was erg commercieel opgezet. Toch voor de echte Elvis fans fantastisch! De tour duurt zo'n 2,5 uur en besluiten Downtown Memphis in te rijden. We denken dat parkeren lastig wordt en zien dicht bij het centrum parkeren voor 10USD. We komen er al vrij snel achter dat deze mensen niet allemaal richting Downtown gaan, maar er vind een basketbal game plaats, de Memphis Grizzlies tegen de Miami Heat.

We lopen richting Beale Street hier zitten allemaal cafe's en barretjes aan voornamelijk blues cafe's fantastisch om te zien. We lopen de straat door en werkelijk op iedere hoek van de straat zitten bandjes te spelen, het is erg vermakelijk om naar te kijken. Het is al aan de late kant en we willen ook nog graag naar het National Civil Rights Museum. We komen er aan en helaas is het museum al gesloten, dit maakt het echter niet minder indrukwekkend. We lopen richting het Lorraine motel, dit is de plek waar Martin Luther King is doodgeschoten. Zo bijzonder om te zien, voor kamer 306 hangt een grote krans, precies op de plaats waar hij op dat moment stond. Er loopt een Amerikaans stel rond, ze vragen waar wij vandaan komen en raken aan de praat. We zijn benieuwd vanaf waar de schutter geschoten heeft en kijken rond, even later raakt het stel met een vrouw van de security aan de praat, we gaan er bij staan, en ze verteld erg leuk en enthousiast over het museum en over wat erg allemaal gebeurd is. We kijken nog wat rond en besluiten terug te gaan richting de auto. Inmiddels staan de wegen rond het stadion helemaal vast, gelukkig weet de parkeerbeheerder ons erg snel tussen het verkeer door te lozen, we eten nog even wat en duiken nu uitgeput ons bed in.

Morgen op naar Nashville!!!

Reacties

Jenneke Wouterson 10-04-2014 07:10 {{button-19267}}

Wauw, meiden wat doen jullie weer een indrukken op.
Have fun!

Betty 10-04-2014 09:26 {{button-19272}}

Alweer een ervaring rijker!
Wat een geweldige dag!

Mirjam 10-04-2014 10:39 {{button-19275}}

Fantastisch meiden; ik zie mijn hele presentatie weer voorbij komen.....! Ik verwacht wel een leuke line-dance foto van jullie beide in Nashville!

E Wouterson 10-04-2014 14:06 {{button-19278}}

Wat zien jullie toch veel .Lekker genieten
\
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan