Nashville

Door Nicky & Rianne - 11-04-2014 04:01

De rit naar Nashville is zo'n 350km. We hopen op een wat gevarieerder landschap dan de rit van gisteren, maar de eerste 250km lijkt er erg veel op. Dan merken we dat het landschap wat glooiender wordt en de bomen wat minder groen. Het weer is aan onze zijde. De temperatuur is rond de 23 graden en er is volop zon. In de verte zien wij de Batman building al opdoemen, zo noemen de mensen hier het AT&T gebouw, dit komt door de twee "horentje" die het gebouw heeft.

Na ingecheckt te hebben in het hotel besluiten wij het Parthenon te bekijken. Het is een replica van het origineel Parthenon in Athene. Het ziet er prachtig uit met de grote pilaren. In het Parthenon is tegenwoordig een kunst museum. Het Parthenon ligt te midden van een prachtig park waar gesport, gepicknickt en waar mensen heerlijk van het zonnetje genieten. Vervolgens rijden we richting Music Row we hebben gelezen dat we dit het beste rijdend door de straat kunnen bezoeken en ze hebben gelijk. Het is een grote straat waar allemaal bedrijfjes zitten die wat te maken hebben met muziek en dan voornamelijk Country Music. Leuk om door heen te rijden. Daarna zetten wij onze weg voort richting Downtown Nashville. Het valt mij op dat er hele mooie gebouwen staan, en het centrum er goed onderhouden uitzien.

Als eerst zien we het Country Music Hall Of Fame And Museum. Daarna gaan we richting de City Hall, het is een mooi gebouw wat in het centrum ligt net op een heuvel. Daarna gaan we nog even langs het Johny Cash Museum. De meeste bekende namen die hier rond gaan, kennen wij niet, we denken dat dit komt doordat het niet van onze generatie is. Wij denken dat de generatie van rond de nu 50-60 jaar het geweldig zouden vinden!

Daarna hebben wij nog even rondgekeken in de Opry Mills en hebben wij heerlijk gegeten bij de Panda Express. Morgen zetten wij onze reis voort richting de Great Smoky Mountains.

Reacties

Jeannette 11-04-2014 07:51 {{button-19288}}

Ja dat klopt dames, Wij kennen die namen wel. Dat was nog muziek nl. Hihi Veel plezier daar!

Jenneke Wouterson 11-04-2014 09:24 {{button-19291}}

Nou ik mag dan bijna 50 zijn, maar ook alleen Johnny Cash zegt mij wat ;-)dan houdt het voor mij ook op. Maar ik kan mij voorstellen, als je een country liefhebber bent, dat je je daar in "het mekka" begeeft. Er zijn ook behoorlijk wat artiesten (oa. Ilse de Lange) die daar in de Nashville studio's hun songs opnemen..
Op naar de G.S.M. ladies, ik ben nieuwsgierig!!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan