Shenandoah National Park & Washington

Door Nicky & Rianne - 15-04-2014 03:27

Vanuit Roanoke vertrokken wij richting Shenandoah National Park, waar wij de Skyline Drive gaan rijden, deze weg leidt dwars door het park, en is 170 km lang. Het is een prachtig park, maar wederom waren wij te vroeg, er zat nog geen blad aan de bomen wat erg jammer was. Het park zal daarom in de zomer én herfst nog mooier zijn.

Vanaf Shenandoah is het ongeveer nog 120 km naar Washington. Wanneer we de stad binnen rijden merken we dat het steeds drukker wordt, zelfs op zondagmiddag. We besluiten eerst onze koffers naar het hotel te brengen en rijden daarna de auto maar Union Station.
De volgende dag gaan we vroeg op pad, het hotel heeft een shuttle bus die ons naar de U.S. Capitol brengt. Van hieruit kunnen we ons rondje lopen. Na een bezoek aan de U.S. Capitol gaan we naar het Air and Space Museum, erg leuk en interactief, ook heel erg leuk om met kinderen te doen. Daarna lopen wij richting Washington Monument, gevolg door het National World War II Memorial en het Lincoln Memorial. Daarna gaan we richting het witte huis, als wij net daar aankomen wordt iedereen door de beveiliging en de politie weggestuurd. En dat gaat niet erg aardig. Iedereen loopt netjes terug en gaan achter een ander hek, even verder op staan. Hier mogen we zo'n 5 minuten staan en worden dan ook hier weg gestuurd. Het staat vol met politie mensen, over het gazon loopt een bewaker met een enorm machine geweer. Er gaat wat gebeuren, er staan allemaal auto's klaar, de geruchten zijn dan ook dat Obama waarschijnlijk het witte huis gaat verlaten.
We lopen maar door zoals ons opgedragen wordt en komen aan de andere kant van het Witte Huis, ook hier krioelt het van de politie, maar hier morgen nog wel wat foto's genomen worden. We lopen over Lafayette Square richting het metrostation om richting Arlington Cemetery te gaan. Indrukwekkend om te zien, en als meest bezocht het graf van John F.  Kennedy met de eeuwige vlam. We lopen hier nog wat rond en besluiten wat te gaan eten bij de Pentagon City Mall. Daarna nemen we de metro terug naar het hotel en reorganiseren onze spullen, morgen zullen we met de trein naar onze eindbestemming reizen New York!!!

Reacties

jeannette 15-04-2014 15:42 {{button-19367}}

ik zeg, neem het er maar lekker van meiden. Zoveel tijd in de auto gezeten, tis nu tijd voor shoppen! Have fun in the big apple!

Betty 15-04-2014 17:01 {{button-19371}}

Zo zeg jullie maken ook van alles mee! Maak er nog maar een paar mooie dagen van.
Kus

Danielle 16-04-2014 14:27 {{button-19391}}

Nog even en dan zit het er al weer op. Geniet er nu nog even van in New York en een goede terugreis. groetjes

Ellie wouterson 16-04-2014 20:16 {{button-19394}}

Meiden jullie hebben lekker genoten en nu een goede reis naar huis kus oma
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
9 maart infodag in Zwolle:
presentaties (waaronder Zuidwest-Amerika), camper bekijken & adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan