Grand Canyon

Door K. Dijkstra - A long time ago

Vandaag bleven we nog een dag in de Grand Canyon. Het weer was een stuk onaangenamer dan gisteren. Het was maar 15 graden en het waaide enorm hard.

We hebben een stuk van de South Kaibab trail gelopen en zijn een stuk afgedaald in de Canyon, naar het Ooh Aah punt, helaas waaide het er zo hard dat je er niet van kon genieten. Er werd gewaarschuwd dat het een zware wandeling was zonder schaduw, daarom moest je voldoende water meenemen want dat was onderweg niet verkrijgbaar. Het viel gelukkig mee met de warmte, na drie kwartier hadden we het Ooh Aah punt bereikt, daar was net een reddingsoperatie aan de gang een oude man was niet goed geworden en moest met een brancard uit de Canyon worden gehaald. De brancard werd door zo'n 10 dragers gedragen. Van te voren werd aangegeven dat de terugweg twee keer zolang zou duren, wij deden er         maar een half uur over.

Daarna zijn we met de shuttlebus verder gegaan. 'S Middags gingen naar Mathers campground de camping de we in Nederland al hadden gereserveerd. Hier zat je midden in het bos aan de rand van de Canyon zonder stroom etc.

's Avonds hebben we de zonsondergang bekeken. Door de harde wind was het heel erg koud zelfs met onze winterjassen. Helaas zakte de zo'n in een dikke wolken laag. De nacht was heel erg koud rond het vriespunt, dus zelfs met twee dekens over halverwege de nacht nog een extra vest aangedaan. Er werd voor de nacht ook regen voorspeld en voor morgen is er zelfs kans op sneeuw....

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 12 maart: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Solliciteer nu op onze vacature voor reisadviseur.
Meer info!
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!