Barstow en Las Vegas

Door B. Hof - A long time ago

Getypt zondag 20 april:
Vrijdag 18 april:
Mooi op tijd opgestaan en klaar voor onze volgende trip! Omdat Las Vegas nog zo'n 600 kilometer rijden was, hadden we besloten een tussenstop te maken in Barstow, halverwege Vegas. Dat ging prima, rond de middag kwamen we al op de camping aan in Barstow. Dit was een super camping voor de kids: er was een zwembad, een playroom en genoeg te spelen. We zaten echt middenin de woestijn, en een eindje verderop in de bergen lag 'ghosttown' Calico. Daar zijn we 's middags naar toe gegaan. Het is een oud zilvermijnstadje, waar de bewoners vorige eeuw wegtrokken, totdat de laatste bewoonster in 1960 stierf. Het was mooi om zelf in zo'n oude zilvermijn te kijken, waar ze vroeger veel zilver hebben gewonnen. Ook was er nog een oud schoolgebouwtje. Je waande je zo in een aflevering van 'het Kleine Huis op de Prairie' of Dr. Quinn. Op de camping hebben de kinderen nog heerlijk bij het zwembad gespeeld.

Zaterdag 19 april:
Vandaag zouden we op weg naar Vegas, maar eerst nog een stukje over de echte Route 66 rijden. En daarna naar het Route 66 museum in Barstow. Het was meer n souvenirswinkeltje met allerlei oude meuk, maar wel leuk. Het landschap hier heeft ook veel weg van dat in de Cars film, waarop de jongens zelfs vroegen waar Radiator Springs lag... Daarna met z'n allen naar de Walmart, want er moesten weer boodschappen komen. Iedereen wat nieuwe shirtjes erbij en nog even een snelle hap op de parkeerplaats. Daarna door naar Nevada. Op de grens aangekomen bij Nevada, denk je dat je al in Las Vegas aankomt, maar daar staan nog maar een paar casino's, voor als je echt niet meer kan wachten, haha. We reden alleen maar door bergachtige woestijn, en dan ineens zit je in Las Vegas. Overal vreemde hotels en gebouwen, heel apart. De camping hadden we al gereserveerd, dus dat was geen probleem. Het is een soort grote parkeerplaats, waar heel veel campers kunnen staan, vlakbij Circus Circus. Eerst maar een duik in het zwembad, want het is echt heel warm! Het is wel zout water, heel apart. Daarna allemaal lekker gedoucht en weer fris zelf een lekker maaltje gekookt. En 's avonds natuurlijk een stukje op de Strip gelopen. We kwamen de hoek om bij Circus Circus en wisten niet wat we zagen; zoveel lichtjes, het is echt niet normaal! Het was nog steeds heerlijk weer op straat, dus je hoefde geen dikke kleren aan. We wilden de liquorstore in om wat biertjes te halen, maar ze waren heel streng, de kinderen moesten buiten blijven! Rond 9 uur weer terug op de camping om de was uit de droger te halen en als afsluiting een potje 21-en in de camper. Toen was bijna iedereen wel moe. Alleen Harry heeft de buurt nog even verkend...

Zondag 20 april: (Pasen)
Om kwart over 6 gewekt omdat Derrik een bloedneus had, heerlijk! Zijn laken en zijn handen, alles zat er onder. Alles een beetje schoongemaakt en toen zijn we weer gaan slapen, tot een uur of 9. Buiten was het alweer hot. En omdat het 1e Paasdag is, hoort er natuurlijk een gekookt eitje bij het ontbijt! Harry en Melanie gingen kijken wat het Adventurepark in Circus Circus was. Ondertussen ging ik de bloedvlekken te lijf. Uit het dekbed en het bed kreeg ik ze aardig met een doekje koud water. De lakens moesten in de wasmachine, dus op naar de Laundry. Maar dat hadden meer mensen bedacht, er stond een dikke rij. Harry en Melanie waren terug, dus eerst met zijn allen naar het Adventurepark. Het is een groot overdekt pretpark, dus lekker koel en overzichtelijk met voor ieder wat wils. Melanie in de enge dingen, zoals rollercoasters en snel ronddraaiende dingen. En de jongens in schietende vliegtuigjes enzo. Ik had ondertussen een bankje gevonden en heb mijn eerste boek uitgelezen. Daarna terug naar de camper om te eten en toen waren er eindelijk wasmachines vrij. De was is nu in de droger, dus zit ik ondertussen in de wasserij te typen. Ze waarschuwden al dat je niet bij de was weg moest gaan, want het is zo druk dat ze je was er gewoon uithalen... Harry is ondertussen terug naar het Adventurepark. Ik ben benieuwd wat we nog meer van Las Vegas gaan zien....

Getypt door Harry:
Met z'n allen gedronken in de camper met airco aan, want het is een graad of 33 buiten. En met de bus de Strip over naar de andere kant, uitgestapt bij Excalibur. Een Onecht groot kasteel. We zijn er doorheen gelopen, maar konden geen kerkers en zo vinden, dus maar door naar New York New York. Bij de Ierse pub kregen we eetbonnen voor korting op de pizza's en hotdogs, dus die hebben we direct maar gebruikt. Overal staan gokautomaten met veel knipperende lichtjes met zombies er achter.. Bij MGM binnen gekeken waar een compleet jungle restaurant met apen, slangen, krokodillen en grote aquarium met mooie vissen er in. Vegas is een en al pretpark, loop je ineens langs een m&m winkel van 3 verdiepingen en een lift in een vorm van een cola fles, Fontein shows, straat artiesten en dronken lui..   Met de bus maar weer naar t circus circus waar we nog een stunt fietser in de piste hebben gezien, biertje en naar bed.

Maandag 21 april: 
Op tijd er uit en we verlaten Vegas. Onderweg naar Williams Arizona. Maar eerst stoppen bij de Hooverdam. Midden op de dam is ook de tijdgrens tussen Nevada en Arizona. Daar gingen de kids tijdreizen: springen naar 11 uur en 12 uur en weer terug over de grens. (Als in die ene film..) is het net het geval dat Arizona niet aan zomertijd doet...verder nog de dam bekeken. de 93 weer op naar Kingman, ook een route 66 stadje. Onderweg is een ruig western landschap met heel veel niets en ineens een hamburgertent waar je ook met machine geweren kunt schieten; m2 brownings(.50) en zelfs met rocketlauncers als bijgerecht. Nee, daar niet gestopt maar in Kingman een camperlunch genomen. Voor het eerst is Barbera achter het stuur gekropen en op de I40 naar Williams gereden. Een mooie plek en veel koeler dan Vegas. Erben heeft al gelijk vriendjes van de zelfde leeftijd. En in het zwembad ging Melanie met een stel tikkertje doen. En Derrik doet met iedereen gewoon mee. We blijven hier twee nachten en gaan morgen naar de Grand Canyon. Vanavond pannenkoeken en wentelteefjes gebakken, dit werd heel enthousiast gegeten! Melanie heeft hout gesprokkeld voor het kampvuur en daar horen natuurlijk marshmallows bij. Het koelt hier 's avonds echt af, dus de lange broek maar weer aan! Dat is even wennen na die hitte in Las Vegas.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de Reizigersbeurs @ Zwolle. Klik voor meer info!
20 oktober: Roadshow in Breda
Zuidwest-Amerika, West-Canada en camper!
Meld je gratis aan