Bryce Canyon

Door E.M.J. van Tilborg - A long time ago

Vandaag geen wifi. Maar toch maar alvast een stukje geschreven omdat het zoveel is om te onthouden. Later kan ik het dan vast wel posten.

 

Vanochtend om zeven uur wakker. Ontbeten en gewassen en snel op pad. Na bij de locals wat inlichtingen te hebben ingewonnen hebben we besloten toch maar Bryce goed te bekijken en Page links te laten liggen. Om negen uur waren we in het park. Het was hier erg koud. Omdat het vroeg in het seizoen was reden de shuttle bussen nog niet en mochten we dus met de camper het park in. De eerste stop was bij Bryce point. Enorme Hooters in een grote canyon. Met het ochtendlicht erop een mooi plaatje.

Daarna naar het amphi theater. Ook het bezoeken waard. Hierna hielden we het voor gezien. Er waren ook een aantal points die vanwege het weer nog waren afgesloten. In het park was het heel rustig, voordeel van vroeg in het seizoen.

 

Om half twaalf begonnen we aan de tocht naar de Grand Canyon. Een stevige trip. Na de camper weer met brandstof te hebben gevuld (hij lust wel een slokje, net als het baasje) bereikten we de Noord Rim. Deze was pas vanaf 15 mei geopend. We reden dus rustig verder naar de South rim. Om half vijf kwamen we bij de ingang van het park. Helaas was de camping nog gesloten zodat we genoodzaakt waren verder te rijden. Het plan om te BBQ en kwam op losse schroeven te staan omdat we nog een uur naar de volgende camping moesten.

Uiteindelijk om half zes bij het visitors park aangekomen maar helaas, deze was full. Wel de elanden begroet. De moed begon in onze schoenen te zakken. Nadat Ireen informatie had ingewonnen bij een campingbeheerder bleek er een camping net buiten het park te zijn. Vlak bij het vliegveld. Dit is ook de camping waar we 16 jaar geleden met Maaike en Ben hebben gestaan. Ik kon het plekje nog aanwijzen. Leuk.

 

Omdat we weer een tijdzone waren gepasseerd was het een uurtje vroeger dan gedacht en bleek er nog ruim tijd voor de BBQ en natuurlijk voor Noor de marshmallows.

 

Weer een dag voorbij en morgen gaan we GC NP eens goed bekijken. We hebben hier de hele dag voor, als de plannen weer niet wijzigen……….

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!