Grand Canyon NP

Door E.M.J. van Tilborg - 02-05-2014 07:25

Dag vier van ons avontuur. Lang geslapen tot acht uur. Het zonnetje stond alweer aan de hemel. Zelfs zonder jas al goed te doen. Na het ontbijt alle slangen weer opgeborgen en op route.

Om half tien reden we het Grand Canyon NP binnen. Zonder wachtrijen gewoon doorrijden. Toch wel lekker gemakkelijk.

Allereerst weer het visitors centre om de plannen te maken. Na overleg wilden we twee view points goed bekijken. Zo gezegd zo gedaan. Allereerst de Mather view point. Een stukje gewandeld en Noor en Ireen hadden vooral ogen voor een paar ground squarrels. Het is niet helemaal helder vandaag. Het uitzicht is er echter niet minder om. Na een half uurtje weer naar de camper en op weg naar de Grand View. Bart ontdekt onderweg nog een dood hert in de berm. Waarschijnlijk aangereden. Ook bij de Grand View weer een stukje naar beneden gelopen. Maar niet te ver, want je moet het ook weer terug.

Om twaalf uur hadden we het wel gehad. Niemand had nog dingen die perse gezien moesten worden. Desert View hadden we immers gisteren al een stuk gezien.

We hebben nog overwogen om een heli tour te maken, maar toen we de prijs hoorden was dit idee net zo snel weg als dat het gekomen was. $179 voor een korte tour p.p. Jammer, want de heli’s stonden meer stil dan dat er vlogen. Als ze dit nu iets goedkoper zouden maken……

Inmiddels wijst de teller al 600 mijl aan. We hebben al best veel gezien. De meningen over de parken verschilt. Bart en Ireen vonden Bryce het mooiste. Ikzelf heb een voorkeur voor Zion. Maar het is allemaal prachtig.

We besluiten alvast een stuk naar Las Vegas te rijden zodat we morgen op tijd daar arriveren.

Na de camper weer vol te hebben gegooid maken we een stop voor een broodje. Toevallig bij Duncan Donuts. Deze dingen vinden gretig aftrek bij ons dus hebben we er gelijk maar weer een dozijn aangeschaft. Heerlijk!

Om een uur of vijf besluiten we dat het goed was voor vandaag en zoeken we een RV park. Bart zag er snel een en zodoende staan we momenteel in de Golden Valley op een keurig parkje. Het is nog net Arizona op de grens met California. De mensen zijn weer heel behulpzaam en helpen zelfs met het aansluiten van de camper. Zelf gekookt in de camper. Iets teveel pepers in gedaan.

Vanavond hebben we in de speelzaal nog een paar potjes pool gespeeld. Nu zitten we in de camper en maken we ons langzaam op voor de nacht. Morgen op naar Las Vegas.

Reacties

Rina Kouters 02-05-2014 18:46

Wat een ervaringen zeg, fantastisch. Je kunt ook wandelen in de Canyon; dat is zeker te ver en duurt zeker te lang.
Wat leuk dat wij jullie zo kunnen volgen.

Geniet ervan Moeder/Oma Rina.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zondag 17 nov @ Zwolle
infodag XL - nieuwe presentaties toegevoegd
Meld je gratis aan
20 oktober: Roadshow in Breda
Zuidwest-Amerika, West-Canada en camper!
Meld je gratis aan