pff (deel 2)

Door E.M.J. van Tilborg - A long time ago

Goed nieuws! Ireen is naar de receptie gegaan na het ontbijt. De Tioga pass is open vanaf 2 mei. De vroegste opening ooit. Dit betekent voor ons dat we vandaag toch af kunnen reizen naar Death Valley om van daaruit later naar Yosemite park te gaan. Dit scheelt een hoop mijlen.

 

Om dit te vieren besloten we eerst nog maar eens te gaan zwemmen en het rustig aan te doen. We moesten vandaag maar 100 mijl naar het midden van Death Valley en dat kon ook in de middag.

Om half twaalf vertrokken en na het dagelijkse tank ritueel op naar Death valley. Het was rustig op de weg. Iedereen nog in diepe rust na de vrijdag in Vegas denk ik.

 

Om een uur reden we het park binnen en even later het eertse viewpoint: Zabriski pont. Wat is het hier verschrikkelijk warm. Met zuchten en steunen naar boven gelopen en wel een heel bijzonder uitzicht voorgeschoteld gekregen. Ook een woestijn kan dus prachtig zijn.

 

De volgende stop en tevens voorgenomen eindpunt van vandaag is Furnace Creek. Deze oase ligt onder de zeespiegel en je hebt hier dus een RV park.

Daar ongekomen stapt Ireen uit om een kaart te halen. Ze komt terug met de mededeling dat eens moesten voelen hoe warm het wel niet is buiten. Bart gaf gehoor en was meteen weer binnen. De twijfel sloeg meteen toe; willen we hier wel overnachten?

 

Na overleg besluiten we toch maar door te rijden. Wordt het toch nog een zware dag. We kunnen nu pas stoppen na 100 mijl. Er zit gewoon niets tussen.

Om 18.00 uur komen we uit de woestijn en het eerste plaatsje is Lone Pines. De eerste camping opgezocht. Er is nog een plek en het ziet er niet erg uitnodigend uit. Doot aandringen van Bart en Noor bedanken we uiteindelijk voor de eer en rijden we een aantal mijl naar het zuiden op highway 395. Boulder creek, een super leuk RV park met alles erop en eraan. Natuurlijk weer de BBQ aan gestoken. Ook de temperatuur is hier goed. Daar staan we nu en morgen zien we wel. Inmiddels 1150 mijl op de teller.

Reacties

Rina kouters A long time ago

Bedankt voor de verslagen.
Leuk, dat we dat zo kunnen volgen.

Als het voor jullie te warm is dan zal het wel echt warm zijn.

Rina.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!