Naar San Francisco

Door E.M.J. van Tilborg - A long time ago

Waar waren we gebleven…. De wasberen hadden gisterenavond goed schoongemaakt. Zelfs het kleinste kruimeltje brood was weg. We hebben verder overigens geen last meer van ze gehad. Om acht uur ontbeten en gewassen. Om negen uur weg van Don Pedro in LeGrange.

 

Na een kwartiertje rijden op een binnenweg steekt er ineens een katachtige over. Wat het precies was weten we niet maar Ireen gaat het vast nog opzoeken. Onderweg nog tanken en propaan bijvullen. Inmiddels 1650 mijl op de teller. Ireen maakt nu haar eerste meters als chauffeuse. Dat gaat erg goed. Bij het insteken bij de pomp krijgt ze zelf een compliment van een Amerikaanse!

 

Het landschap verandert nu snel. Van berglandschap naar heuvel naar vlakke weiden. De snelweg is erg slecht hier. Omstreeks 12.30 uur komt San Francisco in zicht. We hebben het voornemen om over de Golden Gate een stukje naar het noorden te rijden naar het plaatsje Sauselito  vanwaar we de komende dagen de stad kunnen bezoeken. Dat gaat voorspoedig. Na Oakland volgt een grote tolbrug en duiken we een tunnel in. Na de tunnel meteen zicht op de stad. Schitterend uitzicht. Erg indrukwekkend. We moeten deze weg blijven volgen en rechts aanhouden. In plaats van rechts aanhouden neem ik de afslag rechts. Verschrikkelijk………

 

Na een paar honderd meter zitten we midden in het centrum met de camper. Ik voel me niet echt op mijn gemak.

De wegen in SF zijn ontzettend steil en smal. De meeste ook verboden voor voertuigen zwaarder dan 3 ton. Maar we hebben geen keus. Onderweg nog even moed verzameld en na steil omhoog te zijn gereden met 6000 toeren nu naar beneden met de voet vol op de rem. We krijgen nog een tip van een Amerikaan die zegt pas de tweede afslag naar Sauselito te nemen. Waarvoor we hem bedankten. Uiteindelijk bereiken we zonder problemen weer de rondweg en kunnen we verder naar de Golden Gate Bridge. Deze hindernis nemen we probleemloos en na een kartiertje bereiken we het einddoel. Helaas ik het adres van het RV park niet en dus besloten we het te vragen bij een nailstudio die we als eerste zagen. Ireen met Bart en Noor naar binnen en ik bleef bij de camper. Het duurde en het duurde maar. Na een kwartier komen ze naar buiten samen met een medewerkster van de studio. Deze had heel SF afgebeld voor een leuk RV park maar de meesten stonden vol. Ze had er een kunnen vinden en ze stond erop voor te rijden om ons te wijzen. Hij was 5 mijl verderop. Ze wilde re niets voor hebben. “As long as you have a good vacation dear” en ze scheurde weg.

 

Nu staan we op RV park Marin in Greenbrace. Niets bijzonders, maar wel een goede uitvalsbasis voor morgen. Nu de een na laatste nacht in de camper en morgen San Francisco.

Reacties

Corrie A long time ago

Tjonge......wat 'n spanning deze laatste camperdag en wat 'n aardige mensen ontmoeten jullie toch
Weer. Nog lekker genieten in SF en dan op huis aan, daar wordt ook naar jullie uitgekeken.......!

Ben A long time ago

Geweldig om al die acties te horen, spannend hoor!
Geniet van de laatste dagen en tot horens!
Tip; op 1 vd hendels naast het stuur zit een knopje Tow Haul, speciaal voor heuvelachtige wegen.
Alvast een goede reis;Maaike en Ben
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!