Washington DC of PA???

Door Y. Kaan - A long time ago

woensdag 23 april

Na een heerlijke nacht in een luxueus hotel ( 2 aparte kingsize bedden) op weg naaar Washington.  Maar eerst langs Intercourse Lancaster om de Amish te begroeten. We hebben mannen gezien die met paarden en ploegen het land bewerkten en uiteraard de bekende paard en wagen gezien. Harry was helemaal verbasd dat zo'n karretje ook een richtingaanwijzer had. Tja, wel handig natuurlijk, anders moest het paard een been uitsteken...

Nog even op een schoolplein gekeken. Als de bel gaat na een speelpauze gaan de kinderen pijlsnel naar wat houten barakken, die later wc's bleken te zijn. We mochten de school niet van binnen bekijken, dat was wel jammer, maar het leek van buiten een ruimte waar dus verschillende leeftijden bij elkaar zaten.  Het is een heel groot gebied waar de Amish wonen met heel veel land. Op het erf staan meerdere grote gebouwen. Waarschijnlijk wonen ze  met meerdere generaties op een erf.

Na een tijdje te hebben rondereden, hebben we de Tom Tom ingesteld op Washington en kon de reis vervolgd worden.

Na een paar uur rijden was het tijd voor een tussenstop. We moesten nog een klein uurtje rijden naar Washington. Bij iedere pompstation is wel een eettent en een Starbucks ( en dus ook gratis Wifi). Tijd voor een kleine break.

en dat is maar goed ook, want....... We reden naar de verkeerde Washington. Er blijkt ook een Washington te zijn in de staat Pensylvania . En natuurlijk moeten wij naar Washington in de staat Virginia. Neeeeeeee. Er was maar een oplossing... omdraaien en terug naar de juiste weg die ons zou brengen naar Washington D.C. Een klein ommetje van 172 miles, zo'n 3 uur rijden.

Maar we hadden volgens Harry nu wel het voordeel dat we de zon in de rug hadden. Nou na een half uur was dat probleem ook opgelost, want dan ging de zon al onder.....

Het is nu 23.00 uur en we hebben het hotel in Baltimore gehaald en dat was het plan voor vandaag.

Morgen staat een bezoek aan het Witte Huis op programma, maar ik heb al gelezen dat Obama in Azië zit... Zeker een dubbele agenda, haha...

We zullen zien wat de dag van morgen ons brengt.

We gaan nu slapen...

.   .

Reacties

Edith A long time ago

Deze meivakantie begint voor mij met een beetje uitslapen en dan(nog in pyjama)de computer aanzetten om te lezen wat Yvonne en Harry nu weer hebben beleefd.
Wat geweldig hoe jullie na tegenslagen steeds weer op 'het goede pad' komen, zodat jullie na 17 dagen hebben gezien en beleefd wat jullie van plan waren.
Dit is een reis vol verrassingen. Dat heb je niet bij een georganiseerde groepsreis.
Wat hebben jullie een prachtige auto. Groot hoor, of lijkt het maar zo? Zou ik (1.50 m) er ook in kunnen rijden? Of denken de Amerikanen dan dat de auto vanzelf rijdt omdat ze mij niet zien?
Het lijkt alsof de dagen aan de andere kant van de oceaan langer zijn. Jullie halen er zooooveeeel uit ....
Geniet maar weer verder. Wie weet is Barack eerder thuis gekomen van zijn reis naar Azië. Ik volg hém niet, maar jullie wel!
Veel plezier!!!!!

Yvonne Eleveld A long time ago

Wat leuk allemaal!!Willen jullie even zwaaien naar Kathy en Manolis in Baltimore.Kennen we nog van Rhodes.(Waarschijnlijk saaie voorstad van Washington).
Hoeveel km.is dit van Washington?

Gr.P+Y.

petra A long time ago

Hallo. dat grote huis, is dat het huis van Jacob? Zag er erg mooi en vooral groot uit. Leuk he die Amish. Bijzondere mensen. Mooie auto die jullie onder de kont hebben. Helemaal super. En ja hoor, wie verzint het dat een paard het been uit moet steken hahahahahaa grapjas. Blij dat jullie lol hebben. Genieten!!!!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!